Blizzard zvanično otkazao PvE mod

Herojske misije neće biti komponenta Overwatch 2, kao što je to prethodno obećano

1957 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Blizzard je zvanično potvrdio da prekidaju rad na dugoočekivanom PvE Hero modu za Overwatch 2, ali kreativni umovi iza igre uvjeravaju obožavaoce da je neki vid PvE-a i dalje u planu.

Tokom Twitch strima koji je detaljno opisao mapu sadržaja koji će doći u Overwatch 2, izvršni producent, Žared Neus, objasnio je odluku zašto je odlučeno da se odustane od PvE sadržaja.

”Razvoj PvE iskustva zapravo nije postigao napredak kojem smo se nadali’’, rekao je Neus.

”Tim je napravio gomilu nevjerovatnog sadržaja tako da postoje sjajne misije koje su zaista uzbudljive. Postoje potpuno novi neprijatelji protiv kojih je super zabavno boriti se, i neki zaista sjajni i smiješni talenti heroja. Ali nažalost, potreban je veliki napor da se sve to spoji u iskustvo Blizzard kvaliteta koje možemo da vam isporučimo i ne nazire se kraj ili definisani krajnji datum kada bismo to mogli da objavimo svijetu’, poručio je on.’

Tako je kompanija odustala od ove ideje jer je postalo jasno da ne mogu da isporuče obećanje iz 2019. godine, a sada je i veoma jasno da je dvojka u nazivu ove igre bila samo marketinški trik.

PvE mod je trebao da bude veliki faktor koji razlikuje originalnu igru i ‘’nastavak’’. Neki su i prije izlaska nove igre testirali ovaj mod, ali je Overwatch 2 izašao bez ove opcije. Umjesto toga, Blizzard je obećao da će PvE mod doći u toku ove godine kao sezonski sadržaj.

Iako je izbačena originalna verzija PvE moda, još uvijek dolazi dosta sadržaja za Overwatch 2. Zvanični nalog na Twitter-u je objavio sliku sa detaljnim planovima za sezonu pet, šest, sedam i nadalje. Ambiciozni PvE mod možda više nije u planu za Overwatch 2, ali možda story misije mogu da popune ovu prazninu.

Bonus video: