Vitality je šampion posljednjeg CS:GO Majora

Jedan od dva najbolja igrača CS:GO esporta Mathieu „ZywOo“ Herbaut je konačno došao do najdragocjenijeg CS:GO trofeja, a njegov saigrač Peter „dupreeh“ Rasmussen će ući u istoriju kao prvi i jedini CS:GO igrač sa pet osvojenih Major titula

2744 pregleda 42 reakcija 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Team Vitality se upisao u istoriju CS:GO esporta 2-0 pobedom protiv GamerLegion u finalu BLAST Paris Majora, postavši šampion posljednjeg Majora u ovom izdanju Counter-Strike igre.

Nošeni armijom navijača na domaćem terenu, Vitality je u Parizu nadigrao GamerLegion i potvrdio ulogu jednog od glavnog favorita još i prije početka turnira. Jedan od dva najbolja igrača CS:GO esporta Mathieu „ZywOo“ Herbaut je konačno došao do najdragocjenijeg CS:GO trofeja, a njegov saigrač Peter „dupreeh“ Rasmussen će ući u istoriju kao prvi i jedini CS:GO igrač sa pet osvojenih Major titula.

Što se tiče samog finala ono je otvoreno na mapi Overpass koja je bila pik GamerLegiona. Vitality je prvi zaigrao na CT strani što su iskoristili za visoku 11-4 prednost na poluvremenu, a u nastavku protivnicima daju još samo dvije runde za ukupnu 16-6 pobjedu, prenosi Sportklub.

Vitality je odabrao Nuke kao svoj pik, dok je Inferno trebalo da bude treća mapa u slučaju izjednačenog rezultata nakon dvije mape, ali ga na kraju ipak nismo gledali. Borio se sjajno GL na Nuke, vodili su 10-5 na poluvremenu, ali u nastavku Vitality uspijeva da preokrene rezultat i dođe do 16-13 trijumfa.

Bonus video: