Crnogorski gejmeri stigli do finala

Viktor Vukčević i Mirza Hadzajlić uspjeli da dođu do samog kraja takmičenja u igrici Fifa, završnica se igra u lanu

23202 pregleda 0 komentar(a)
Filip Šoć, Foto: Shutterstock
Filip Šoć, Foto: Shutterstock

Dva crnogorska gejmera uspjela su da stignu do finala Fifinog turnira koji organizuje Telekom za region. Tako se Viktor Vukčević zahvaljujući doboj igri direktno plasirao u finale, dok je njegov kolega Mirza Hadzajlić kroz loser bracket uspio da obezbijedi sebi mjesto u daljem takmičenju.

”Pratimo cijeli Telekom turnir prije svega jer je naš partner i prijatelj iz Hrvatske Nikola Stolnik organizator istog za Dojče Telekom. Naši takmičari su pružili odlične mečeve, a po njihovim očekivanjima tek su počeli. Meni je svaki uspjeh naših igrača, pa i samo učestvovanje veliki uspjeh”, potvrdio je “Vijestima” Filip Šoć, predsjednik Saveza elektronskih sportova Crne Gore.

Filip Šoć
foto: Miloš Todorović

Za razliku od dosadašnjeg dijela takmičenja koje se igralo online, samo finale igraće se lan i to u hrvatskoj prijestonici, Zagrebu.

”Tačnije informacije ćemo imati po završetku online dijela. Igrači su mnogo kvalitetni i to su pokazali mečevi koje su dobili protiv najboljih regionalnih igrača”, pohvalio ih je Šoć, koji obećava da će im Savez pružiti podršku ako budu željeli da vježbaju uživo za lan turnire.

”Bićemo im na raspolaganju da što bolje izvježbaju za lan i nadam se da ćemo zajedno s njima moći da idemo u Zagreb, te na taj način ispratimo sami događaj”, dodaje Šoć.

Do sada u Crnoj Gori mnogo je jača bila zajednica e-Footballa nego Fife, no kako se zainteresovanost gejmera povećava za pomenutu igricu, tako će i Savez pratiti i ovu zajednicu.

”Planiramo da se više posvetimo Fifi u narednom periodu. Čekamo i potvrdu od FSCG za Fifa Svjetsko prvenstvo u simulaciji fudbala. Igrači mogu očekivati više turnira u narednom periodu i veću promociju toga naslova”, tvrdi Šoć.

On ističe da je ovaj turnir koji organizuje Telekom baziran na region, te učestvuju igrači iz Hrvatske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

”Ovakvi događaji su dobri za promociju mlađih igrača. Nadam se da će u budućnosti biti više ovakvih organizacija, a mi ćemo uvijek dati podršku za promociju ovakvih turnira. Inače sarađujemo sa velikim brojem partnera na svjetskom nivou i ovo je samo jedan od turnira na kojem mogu da učestvuju naši igrači. Nadam se da će završni turnir sljedeće godine biti možda organizovan i u Crnoj Gori”, kaže Šoć te otkriva da postoje velike šanse da se u oktobru ili novembru završni turnir u Adriatic ligi održi upravo u nekom od crnogorskih gradova.

”Na tom takmičenju bi učestvovalo osam najboljih igrača lige, šest pobjednika regionalnih kvalifikacija, kao i dva igrača koji će moći u lanu kroz otvorene kvalifikacije da se plasiraju na završni turnir. A nagradni fond je planiran da bude 30.000 eura”, zaključuje Šoć.

Bonus video: