Žao mi je što ove godine nisam mogao da obučem dres Crne Gore

Ildiar Scorpion Demirović poznato jje ime u naslovu CS:GO, kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom nivou

12450 pregleda 2 komentar(a)
Ildiar Scorpion Demirović, Foto: Miloš Todorović
Ildiar Scorpion Demirović, Foto: Miloš Todorović

U dinamičnom svijetu esporta, gdje vladaju vještina i posvećenost, Crna Gora je proizvela svoj priličan dio talentovanih igrača. Među njima je Ildiar Scorpion Demirović, koji je napravio ime kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom nivou. Od predstavljanja svoje zemlje do takmičenja na renomiranim turnirima, Ildiarovo putovanje je obilježeno odlučnošću, uspjehom i težnjom ka stalnom napretku.

Takmičenje na globalnoj sceni

Kao bivši reprezentativac crnogorskog CS:GO tima, Scorpioon je nedavno pokazao svoje veštine zajedno sa timom “Amigosi”, sa kojima je nastupao na nacionalnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje će se održati ove godine u gradu Jaši u Rumuniji.

Iako su za dlaku propustili mjesto na glavnom turniru, Ildiar svoj uspeh protiv odličnih protivnika kao što je “Sova Gaming” pripisuje njihovoj izuzetnoj timskoj hemiji. O tome kako su se osjećali nekon tog poraza, s obzirom na to da je izgubio od bivših saigrača sa prošlog Svjetskog prvenstva na Baliju, odgovara:

“Mislim da je ekipa Sova Gaming imala dosta boljih pojedinačnih igrača od nas, a ono što nas je gurnulo do tog rezultata gdje smo ih za dlaku pobijedili bila je naša hemija. Žao mi je što ove godine nisam mogao da obučem dres Crne Gore na predstojecim regionalnim kvalifikacijama, ali to mi je ujedno i podstrek za dalji napredak i spremanje za naredna takmičenja kako na nacionalnom, tako i internacionalnom nivou.

Trenutno se fokusiram na svoju individualnu igru jer na taj način najbolje mogu da je poboljšam. Moj cilj je da uđem u FPL-C (Faceit Pro League Challenger). Osim toga, uskoro izlazi nova verzija Counter Strike-a i više sam nego uzbuđen da pokažem svoje vještine u novom naslovu

Kao drugoplasirani i trenutno najbolji studentski tim u Crnoj Gori, sa Amigosima je igrao na Faceit kolegijalnom turniru, gdje su ostvarili značajan uspjeh i plasirali se u prvih osam ekipa. Scorpion se osvrnuo na taj turnir, ali i komentarisao meč protiv reprezentacije Rumunije, od koje su “za dlaku” izgubili i tako propustili priliku da se plasiraju u prva četiri tima:

“Turnir je generalno bio prilično dobar. Rumunija je imala jak tim, a mi smo imali svoje šanse da na kraju odnesemo pobjedu. Nažalost, napravili smo neke ključne greške koje su nas koštale važnih rundi i time smo propustili priliku za do sada najveći individualni, ali i uspjeh naše zemlje na ovakvom takmičenju”, priznao je gejmer.

Novo poglavlje

Poslije uspješne sezone, Scorpion je donio odluku da se rastane sa svojim bivšim timom, Klan rurom. Razmišljajući o svom odlasku, Scorpion objašnjava da je osjećao da njegov stil igre i dinamika tima nijesu usklađeni. Uprkos tome, on ne gaji ništa osim poštovanja prema bivsoj ekipi, priznajući ih kao jednu od najboljih organizacija čiji je bio dio.

“Napustio sam Klan rur jer se nijesam uklapao u tim, niti su se oni uklapali u moju igru. Shvatio sam da mogu više da doprinesem drugom timu kada odem. Klan rur je jedna od najboljih organizacija u kojima sam bio do sada i za njih imam samo dobre reči”, iskren je Scorpion.

Fokusirani put

Trenutno, Scorpionov primarni fokus leži na njegovom individualnom napretku u naslovu CS:GO. Umjesto da žuri da se pridruži novom timu, on ima za cilj da usavrši svoje vještine i unaprijedi svoju igru. Njegov neposredni cilj je da uđe u prestižnu Faceit Pro League Challenger (FPL-C), visoko konkurentnu platformu koja prikazuje vrhunske talente.

“Trenutno se fokusiram na svoju individualnu igru jer na taj način najbolje mogu da je poboljšam. Moj cilj je da uđem u FPL-C (Faceit Pro League Challenger). Osim toga, uskoro izlazi nova verzija Counter Strike-a i više sam nego uzbuđen da pokažem svoje vještine u novom naslovu”, ističe on.

Obećavajuća budućnost

Gledajući unaprijed, CS:GO reprezentacija Crne Gore se priprema za predstojeće regionalne kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rumuniji. Scorpion izražava uvjerenje u šanse tima da obezbijedi povoljan plasman, pod uslovom da se posvete treningu nakon uspešnih kvalifikacija.

Poznati su protivnici reprezentacije Crne Gore na predstojećim regionalnim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rumuniji, te je sagovornik “Magazina” komentarisao šanse naše reprezentacije da ostvari dobar plasman:

“Mislim da, ako su naši momci trenirali poslije nacionalnih kvalifikacija, imaju dobre šanse da se kvalifikuju za Jaši. Radi se o grupi izuzetnih individualaca koji imaju veliko iskustvo, kako na nacionalnom, tako i na internacionalnom nivou, a ne treba zanemariti ni njihovu veliku želju da upravo pod okriljem crnogorske zastave ostvare zapažene uspjehe. Neće biti lako, ali ja kao i svaki drugi CS:GO igrač u Crnoj Gori ćemo navijati za naše momke”, obećava Demirović.

Predstojeće regionalne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u CSGO-u ali i drugim naslovima u kojima se takmiče naši e-sportisti, očekuju nas od 1. do 28. juna, a sve novosti možete pratiti na društvenim mrežama Saveza elektronskih sportova Crne Gore.

Bonus video: