Uskoro izlazi igra Revenant Hill

Igrači će moći da uzgajaju usjeve koje će prodavati na tajnom tržištu ili koristiti za svoje potrebe, posmatrati promjenu godišnjih doba, sklapati prijateljstva sa drugim likovima koji će s vremenom postati kao porodica, ali i stvarati neprijatelje

1703 pregleda 0 komentar(a)
Revenant Hill, Foto: The Glory Society
Revenant Hill, Foto: The Glory Society

Betani Hokenberi i Skot Benson, kreatori igre Night in the Woods, najavili su novu igru Revenant Hill

Revenant Hill je novi projekat njih dvojice i predstavljen je tokom PlayStation Showcasea 24. maja ove godine.

Igra dolazi na PlayStation 4 i PlayStation 5 i izgleda prilično slično kao Night in the Woods iz 2017. godine, dok glavni protagonista igre Twigs dosta liči na protagonistu iz 2017. godine, Mae.

Igrači će moći da uzgajaju usjeve koje će prodavati na tajnom tržištu ili koristiti za svoje potrebe, posmatrati promjenu godišnjih doba, sklapati prijateljstva sa drugim likovima koji će s vremenom postati kao porodica, ali i stvarati neprijatelje. Twigs takođe može organizovati sve ambicioznije zabave za vještice i demone. Jedna od glavnih karakteristika će biti da će igrači postepeno napredovati kroz gejmplej.

Glory Society je mali tim sastavljen od iskusnih i novih razvojnih programera igara. Hokenberi i Benson rade kao dizajneri priče za Revenant Hill, dok Benson takođe obavlja funkciju kreativnog direktora, a Hokenberi je istraživač.

Zvanični datum izlaska još nije potvrđen.

Bonus video: