Nevjerovatan dan za crnogorsku CSGO scenu: Pobjeda nad Srbijom i Maden u finalu

Iako su ušli u meč kao apsolutni autsajderi, već nakon nekoliko rundi pokazali su da neće biti lako za srpsku reprezentaciju

12844 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Radovan Vojinović
Foto: Radovan Vojinović

Izvanredan dan je juče bio za crnogorsku CSGO scenu, sa impresivnom pobjedom crnogorske CSGO reprezentacije nad Srbijom u prvom meču regionalnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Iasi 2023.

Ekipa predvođena sjajnim Andrejem "Cjoffo" Šarcem uspjela je ostvariti nevjerovatan rezultat 16:8 na mapi Inferno.

Iako su ušli u meč kao apsolutni autsajderi, već nakon nekoliko rundi pokazali su da neće biti lako za srpsku reprezentaciju. To se odrazilo i na kraj prve polovine, nakon koje je Crna Gora vodila s rezultatom 11:4. Iako je srpska ekipa imala nešto bolji početak u drugoj polovini zahvaljujući herojskim potezima Vladana "Vldn" Radevića, Crna Gora je ipak uspjela zatvoriti meč relativno lako rezultatom 16:8 i tako osigurala izuzetno bitnu pobjedu koja ih približava prolasku grupne faze.

Danas u 16:00 sati, crnogorska CSGO reprezentacija očekuje novi meč protiv reprezentacije Azerbejdžana.

Nakon nevjerojatnog uspjeha protiv Srbije, ekipa će ući u ovaj meč s dodatnim samopouzdanjem i nadom u novu pobjedu.

Lineup crnogorske reprezentacije:

Andrej "Cjoffo" Šarac

Milutin "Consume" Jovanović

Ranko "Role" Rostović

Matija "FredyBR" Čović

Aleksandar "Bra1nfreeze" Stanišić

Takođe, na drugom kontinentu, crnogorski igrač Pavle "Maden" Bošković i njegova ekipa Ence postigli su veliki uspjeh.

Oni su pobijedili treću ekipu svijeta, FaZe Clan, u uzbudljivom polufinalnom meču IEM Dallas turnira, koji nosi nagradni fond od 250.000 dolara. Ence će kao favoriti ući u finale, gdje će se suočiti sa ekipom Mouz. Finale je zakazano za 19:30 sati i obećava nevjerovatnu borbu za naslov prvaka.

Ova dva događaja predstavljaju značajne uspjehe za crnogorsku CSGO scenu, a uspjesi crnogorske reprezentacije i Pavla "Madena" Boškovića pridonose rastu popularnosti CSGO u Crnoj Gori.

Bonus video: