Prvi S trofej u istoriji e-sporta u CG! Maden i Ence osvojili IEM Dalas

Dvadesetčetvorogodišnji Podgoričanin već nekoliko godina stvara velike uspjehe na svjetskoj Counter Strike sceni

26496 pregleda 27 reakcija 5 komentar(a)
Foto: HLTV
Foto: HLTV

Pavle Maden Bošković, ispisao je istoriju kada je jučerasnjom pobjedom sa svojom ekipom Ence protiv Mouz-a u finalu IEM Dallas 23 CSGO turnira, osvojio prvi S-tier trofej u istoriji Esporta u Crnoj Gori.

Dvadesetčetvorogodisnji Podgoričanin već nekoliko godina stvara velike uspjehe na svjetskoj Counter Strike sceni, a od svog potpisivanja za finsku organizaciju Ence, ekipu prati veliki rast kada je u pitanju svjetski ranking ali i broj učešća na najvećim svjetskim takmičenjima, na kojima ostvaruju zapažene rezultate.

Legends faza majora

Prije IEM Dallas turnira, Ence je uzeo učešće i na posljedjem CSGO majoru koji je održan u Parizu a nagradni fond je iznosio nevjerovatnih 1.250.000$.

Ekipa za koju nastupa Pavle Bošković je imala težak zadatak ali sjajnom igrom u 'challengers' fazi, te pobjedama protiv nekih od renomiranih svjetskih ekipa poput OG, Ninjas in Pyjamas i Faze, ostvarili su plasman u 'legends' fazu.

Dobar početak protiv ekipe Bad News Eagles na startu faze, ali nešto slabiji mečevi koji su slijedili protiv ekipe Vitality Ii Into the Breach, spriječili su Ence u napadu na neku od značajnih pozicija, ali je i 12. mjesto predstavljalo izuzetan uspjeh.

Rutinsko finale IEM Dallas-a

Mouzov izbor Miraga započeo je seriju, s Christopherom "dexter" Nongom i ostalima koji su počeli na T strani. Španski 'oper' u ekipi Ence-a, SunPayus, presudio je na mapi Mirage sjajnim potezima, ostavljajući Mouz u nedoumici. Čak i kada je Mouz ostvario uspjeh u nekoj rundi, ENCE je, ili napravio ispravnu rotaciju, ili imao igrača spremnog za igru i 'multifragove'. Mouz je osvojio nekoliko rundi zahvaljujući dobroj individualnoj igri od strane frozena i JDC-a, ali samo dovoljno da uzmu 4 runde u prvom poluvremenu.

Na početku druge polovine, Mouz je pokazao značajno bolju igru koja kao da je iznenadila Ence. Međutim, nakon niza od četiri uzastopne runde,a momentum u kombinaciji s ključnom clutch rundom od strane NertZ-a, na kraju je omogućilo Ence-u da ukrade mapu koju je izabrao njihov protivnik rezultatom 16-9.

Maden, Counter Strike, CSGO
foto: HLTV

Na drugoj mapi 'Nuke', koju je odabrao Ence, MOUZ je započeo na CT strani i poveo 4-0 zahvaljujući izvanrednoj igri Frozena. Međutim, kada je ekonomija ENCE-a došla u red, igra se preokrenula. Ence je dominirao protiv Mouza sjajnom igrom na napadačkoj strani i na kraju došao do dominantnog vodstva od 9:6 na kraju prve polovine.

MOUZ je ponovo snažno započeo drugo poluvrijeme postigavši četiri runde zaredom nakon prelaska na svoju T stranu, ali ENCE se ponovo stabilizovao. MOUZ nije uspio konstantno izazivati u rundama sa oružjem, njihovi napadi na gornji dio mape nisu bili dovoljno snažni, a dexter, dám "torzsi" Torzsás i Dorian "xertioN" Berman su imali problema s pronalaženjem ubistava i kreiranjem većeg impakta na igru svoje ekipe. Ence je zasluženo osvojio trofej pobjedom rezultatom 16-10.

MAden, Ence, CSGO
foto: HLTV

Nastavak snažne igre crnogorske CSGO reprezentacije

Juče je odigran i drugi meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo IASI 2023 a protivnik naše reprezentacije je ekipa Azerbejdžana. Za razliku od meča protiv Srbije, crnogorska strana je ovog puta ušla kao favorit a to su odmah i dokazali na početku mape koja je bila ista kao i u prvom meču, Inferno.

Jednostrana mapa od samog početka do kraja, te odlična igra Ildiara Scorpioon Demirovića koji je meč odigrao kao zamjena za Andrej “Cjoffo” Šarca, koji iz opravdanih razloga nije uspio da nastupi za reprezentaciju juče, doveo je do rezultata od 16:3 koji je stavio našu reprezentaciju u primarnu poziciju ne samo da se plasiraju za play-off već i da iz grupe izađu kao prvoplasirani.

Danas crnogorsku reprezentaciju očekuje težak meč protiv reprezentacije Bugarske a na programu je od 19h.

Bonus video: