Spremni da pokažu da mogu do sljedeće faze

Nađa Velica Rajković predvodiće regionalnu ekipu u Valorantu na turniru StreamersLeague: SUMMER EDITION

5001 pregleda 0 komentar(a)
Rajković, Foto: Đorđe Cmiljanić
Rajković, Foto: Đorđe Cmiljanić

Crnogorska gejmerka Nađa Velica Rajković učestvovaće na turniru StreamersLeague: SUMMER EDITION u naslovu Valorant. Naime, Nađa neće biti samo jedan od igrača i strimer na tom događaju, već je dobila zadatak da sastavi i vodi ekipu za ovaj turnir.

Nađa se nada da će sa svojim ekipom prvi dio turnira uspjeti da prođu, te da će tek u LAN-u pokazati sve svoje kvalitete. Polako se uigravaju, imaju čak i rezervnog igrača, iako ekipa još nema naziv. Ono što je još poznato da je Nađa jedina pripadnica ljepšeg pola u istoj.

Nađa, dobila si zadatak da sastaviš regionalnu ekipu za Valorant. Koliko je ovaj zadatak zahtjevan i odgovoran prije svega?

Turnir koji ogranizuje 3League iz Poljske pozvala je strimere i kontent kreatore iz Evrope da se zajedno takmiče tokom ovog ljeta (Ime samog turnira StreamersLeague: SUMMER EDITION). StreamersLeague je pozvao i mene kao Valorant strimera - “Nadjavelica”, da učestvujem na ovom turniru. Kao jedini član iz Crne Gore, zajedno sa svojim timom - saigračima iz regiona, učestvovaćemo na online kvalifikacijama 11. i 12. juna. Ukoliko ostvarimo zadovoljavajuće rezultate tokom prvog dijela turnira, slijedi dalje plasiranje za LAN finale u Poljskoj. Ovom prilikom ćemo imati šansu da se u julu borimo za nagradu od 15.000.

Kvalifikacije se dijele na četiri grupe koje su podijeljene po regijama. Iz svake grupe prolazi po jedan tim sa najboljim rezultatima ka finalu. Pozvani strimeri sastavljaju ekipe i zajedno vježbaju sa saigračima za što veću šansu za prolaz do finala.

Kvalifikacije će biti prenošene LIVE putem kanala strimera koji učestvuju, dok će LAN finale biti prenošeno od strane same organizacije.

Imaš li već sad u planu koga ćeš da zoveš i ko bi mogao svojom igrom da doprinese ekipi?

Kao učesnica samog turnira na meni je bilo da sastavim dobru ekipu sa kojom ćemo igrati i pokušati da ostvarimo dobre rezultate. Zadatak sam po sebi nije uopšte jednostavan, zahtijeva potragu za najboljim igračima koji su zainteresovani da učestvuju, ali i sarađuju zajedno sa ekipom. Mogu reći da sam imala pomoć prijatelja koji su veoma doprinijeli samom sastavljanju cijele ekipe.

Kada je u pitanju to kako funkcionišemo kao ekipa, moram da napomenem da samo biti dobar igrač nije dovoljno. To zahtijeva lijepu uigranost svih pet igrača koji treba da budu sinhornizovani. Zahtijeva pozitivan mindset i kada nismo u vođstvu, kao i miran stav kako da preokrenemo igru na našu stranu. Mogu sa velikim zadovoljstvom da kažem da imamo već sastavljenu ekipu sa izuzetno dobrim osobama i igračima.

Jeste li smislili ime za ekipu?

Još nijesmo odlučili pod kojim imenom ćemo nastupiti, ali sigurna sam da će biti u duhu naše igre i samog takmičenja.

Ima li dovoljno pripadnica ljepšeg pola na prostorima Balkana koje su dobre u Valorantu?

Voljela bih da imamo priliku da vidimo više igrača kada pričamo o ženskoj Valorant ligi na prostorima Balkana. Iako sam jedini ženski igrač u timu, mnogo bi mi drago bilo da smo uspjeli da pronađemo još jednu zainteresovanu igračicu da zajedno dijelimo ovo iskustvo. Smatram da postoji potencijalnih talenata, gdje esport scena otvara mnoga vrata i smatram da ćemo veoma ubrzo vidjeti nova lica u ženskoj ligi.

U svakoj ekipi postoje zamjene. Hoće li i tvoja ekipa imati igrače “na klupi”?

U sportu je normalno vidjeti zamjene u timu i praviti rotacije igrača. Pored glavne postave igrača uspjeli smo da nađemo i jednu zamjenu sa kojim igramo i vježbamo, kao i sa ostatkom tima. Našu glavnu postavu čine četiri igrača iz Slovenije i ja sam iz Crne Gore kao peti igrač, dok nam zamjena dolazi iz Bosne i Hercegovine.

Kakve ciljeve imaš sad, još na samom početku i koja su sve takmičenja planirana za ekipu koju ćeš voditi?

Naš glavni cilj za ovo takmičenje jeste da prođemo kvalifikacije naše regije i plasiramo se na sljedeći nivo turnira. Izuzetno mi je drago što imam ovakvu nevjerovatnu priliku da se isprobam na Valorant turniru što mi je oduvijek i bila velika želja. Smatram da je jedno nezaboravno iskustvo od sastavljanja tima, smišljanja taktika i vježbanja, do samog takmičenja i igranja protiv dobrih igrača. Kao glavni cilj nam je da pokažemo da možemo i damo sve od sebe za najbolje rezultate i nazaboravnu igru.

Sa sigurnošću mogu da kažem da je ovo samo početak i da ćemo izvući mnogo pozitivnog iskustva. Ukoliko budemo zadovoljni sa našim dostignućima, sigurna sam da ćemo se još pojavljivati kao ekipa na budućim turnirima.

I sama dosta igraš timske igre. Šta je sem dobrih igrača potrebno da bi jedan tim dobro funkcionisao?

U timu svaki igrač ima svoj zadatak i dodijeljenu poziciju. Ona najčešće zavisi od toga ko može da najbolje odigra određenu poziciju ili se prave promjene u odnosu na to šta je neophodno za tim. Postoji i glavna pozicija In Game Leader, koja ne samo da predvodi ekipu i smišlja taktike, ali isto tako vodi računa da svi rade zajedno i igraju koordinisano kao jedan. To je najbitniji i najzahtjevniji role u samom timu i najčešće zahtijeva igrača sa najviše iskustva. Moram naglasiti da mi je mnogo drago što imamo igrače koji imaju prethodnog iskustva na sličnim turnirima i upoznati su sa radom u timu. Samim time imamo i izuzetnog Team Leadera sa kojim ekipa može da igra na mnogo višem nivou.

Bonus video: