BioWare odustao od Star Wars: The Old Republic-a

Neki će članovi tima izgubiti posao kao rezultat preseljenja jer za svakog od njih neće biti mjesta

2411 pregleda 0 komentar(a)
Star Wars: The Old Republic, Foto: Printscreen Youtube
Star Wars: The Old Republic, Foto: Printscreen Youtube

Nakon 12 godina rada na jednoj od najvećih i najskupljih MMO-a u istoriji, BioWare više neće razvijati Star Wars: The Old Republic i predaje ga third-party studiju Broadsword Online Games. Ova vijest izazvala je razne reakcije unutar zajednice obožavalaca koji strahuju da bi igra mogla zauvijek otići fazu stagnacije.

Direktor igre Keith Kanneg pokušao je da stiša strasti objavom na službenom forumu da ovakva kardinalna promjena “znači da se ništa se ne mijenja” te da “tim SWTOR-a i dalje kontroliše razvoj i smjer igre, a EA pruža podršku za izdavaštvo i igrače”.

“Znam da kada se ovako nešto desi može izazvati osjećaj propasti i tuge”, kazao je i dodao:

“Ovo nije početak kraja, ovo je zaista novi početak za nas”.

Sve zvuči dobro, fanovi mogu nakratko predahnuti, spremaju se nove i uzbudljive stvari za SWTOR, ali što to znači za tim iz BioWarea? Generalni direktor BioWarea prije nekoliko dana je potvrdio da pojedini članovi tima možda neće pronaći svoje mjesto u novom studiju.

“Neki će članovi tima izgubiti posao kao rezultat preseljenja jer nažalost, za svakog od njih neće biti mjesta. Ovo je najteži dio ove tranzicije, a ove odluke nisu donesene olako”, priznao je on.

Potvrđeno je da je većina tima iz BioWarea pozvana da se pridruži novom menadžmentu u Broadsword Online Gamesu koji preuzima razvoj SWTOR-a, ali očigledno se neki od njih nisu našli na popisu. Mekej insistira da će ti članovi, kojima broj nije potvrđen, dobiti priliku da pronađu svoje mjesto pod suncem na nekoj drugoj poziciji unutar EA-a.

Mekej je zaključio da je ovaj potez dugoročno najbolji za igru i njenu zajednicu, te vjeruje da će SWTOR biti u dobrim rukama.

Bonus video: