Forza Horizon 1 i 2 se gasi u avgustu

Zatvaranje onlajn usluge Forza Horizon 2 uticaće i na Xbox 360 i Xbox One verzije igre. Igrači koji su već kupili Forza Horizon 1 ili Forza Horizon 2 mogu nastaviti da ih preuzimaju čak i nakon datuma zatvaranja

3828 pregleda 0 komentar(a)
Forza Horizon, Foto: Printscreen
Forza Horizon, Foto: Printscreen

Turn 10 je najavio da će ugasiti Forza Horizon 1 i 2 online servere 22. avgusta 2023.

Funkcionalnost na mreži kao što je pronalaženje partnera i rang-liste, kao i pregledavanje i preuzimanje ‌online sadržaja koje generišu korisnici, neće biti dostupni nakon datuma gašenja. Ovaj sadržaj uključuje karoserije, boje, podešavanje vozila i fotografije. Međutim, singplejer iskustvo u obje igre će i dalje biti moguće igrati.

Turn 10 napominje da je razlog ovome taj što obje igre imaju vrlo malu populaciju igrača. Osim toga, zbog starosti ovih igara i njihovih usluga, pristup online funkcionalnosti čak i prije 22. avgusta nije zagarantovan.

Zatvaranje online usluge Forza Horizon 2 uticaće i na Xbox 360 i Xbox One verzije igre. Igrači koji su već kupili Forza Horizon 1 ili Forza Horizon 2 mogu nastaviti da ih preuzimaju čak i nakon datuma zatvaranja.

Obje igre su također kompatibilne unatrag na Xbox Series X|S, a na ovu funkcionalnost neće uticati zatvaranje servera i igrači će i dalje moći pristupiti sadržaju za jednog igrača.

Bonus video: