Izazovno i neizvijesno takmičenje u DOTI i NBA2K23

Još jedan turnir Ljetnje lige u gejmingu održan prethodnog vikenda, a najbolji plasman ostvarili su Marko Rakočević i Dejan Raičević

12420 pregleda 1 komentar(a)
Marko Rakočević pobijedio iskusne dotaše, Foto: SESCG
Marko Rakočević pobijedio iskusne dotaše, Foto: SESCG

Savez elektronskih sportova Crne Gore nastavlja s organizovanjem Ljetnje lige u gaming hubu u Podgorici, a prethodnog vikenda e-sportisti takmičili su se u naslovima Dota 2 i NBA2K23.

Subota je bila dan rezervisan za ljubitelje strategije DOTA 2 i moda 1vs1. Poslije duge borbe titulu je osvojio Marko Braleegg Rakočević koji je uspio da pobijedi i najbolje igrače ovog naslova na crnogorskoj sceni u posljednjih nekoliko godina Draga Medenicu i Pera Ljuljđuraja.

U nedelju je održan turnir u simulaciji košarke NBA2K23 koji je kroz grupnu fazu obećavao kvalitetne mečeve koje smo od 1/4 finala mogli da gledamo. Mečevi plej ofa su se igrali bo3 i svaki je išao u maksimalna tri meča. Na kraju pobjeda u finale lakša nego što se očekivalo, a odnio je Dejan Raičević.

“Bio sam veoma zadovoljan turnirom jer je organizacija bila odlična i imao sam priliku da se takmičim sa veoma dobrim igračima”, ispričao je “Vijestima” Raičević.

foto: SESCG

Kako je kazao simulaciju košarke igra već nekoliko godina.

“To mi je omiljena igra. Ali većina društva igra i simulacije fudbala pa nerijetko igram i to”, ispričao je Raičević.

Dobar je kako kaže i uživo u košarci.

“Igrao sam rekreativno košarku do svoje 18. godine, pa je to glavni razlog zašto sam se baš odlučio za ovu simulaciju i to iskustvo je doprinijelo boljem shvatanju same simulacije”, iskren je gejmer.

Simulacije fudbala kroz naslove e-Football i Fifa mnogo su popularnije na prostorima Balkana, te nema toliko drugova sa kojima igrajući NBA2K23 može da odmjeri snage.

“Većina mojih vršnjaka više voli simulaciju fudbala, ali i dalje imam nekoliko prijatelja koji vole simulaciju košarke, pa tako imamo priliku da se takmičimo između sebe i unapređujemo svoje vještine”, ističe Raičević koji ne krije da mu nije bilo lako da osvoji ovaj turnir.

“Smatram da su drugi igrači na turniru veoma talentovani i bilo je izazovno takmičiti se protiv njih. Najviše muke su mi zadali upravo drugovi protiv kojih godinama igram i dobro se poznajemo kada je sam način igre u pitanju i uvijek je neizvijestan ishod takvih mečeva”, priznaje sagovornik “Vijesti” koji se nada da će se ovaj naslov u budućnosti popularizovati i kod nas.

“S obzirom na to da je simulacija veoma dobro napravljena i atraktivna je za gledanje, nadam se da će ostvariti popularnost sličnu ostalim simulacijama. Postoje najave da će od septembra početi regionalna liga u simulaciji košarke koja bi značila domaćim igračima da se pripreme za velika takmičenja. Savez elektronskih sportova na čelu sa Filipom Šoćom ulaže veliki trud za e-sport u Crnoj Gori i vjerujem da će se ta ideja realizovati”, zaključuje Raičević.

Ovog vikenda ljubitelje gejminga očekuju dva nova turnira i to u naslovima Fortnite 1vs1 i UFC4, a zainteresovani se mogu prijaviti na sljedećem linku.

Bonus video: