EA odgovorio na žalbe fanova povodom uvođenja fudbalerki u Ultimate Team

Žele da ova igra bude dostupna za sve

2685 pregleda 1 komentar(a)
Foto: EA Sports
Foto: EA Sports

EA je 13. jula zvanično predstavio EA Sports FC 24, nasljednika svjetski popularne FIFA franšize. Developeri su tada otkrili da ćemo u predstojećoj igri imati ”mješoviti” Ultimate Team, to jest da će fudbalerke u ovom modu prvi put biti dostupne za igru. Nekim igračima i FIFA veteranima se ovo nije nimalo dopalo, rekavši da je ova odluka ”besmislena” i previše ”woke”.

U nedavnom intervjuu za IGN, EA producenti Džon Šepard i Sem Rivera su stali u sopstvenu odbranu, rekavši da žele da ”ujedine čitav svijet oko fudbala”.

”Naš cilj je da povežemo ne samo 150 miliona naših trenutnih fanova, već i milijardu potencijalnih fanova širom planete. Želimo da ova igra bude dostupna za sve, zbog čega smo odlučili da dodatno obogatimo Ultimate Team”, rekao je Šepard.

Šepard je dodao da igrači mogu da igraju Kick Off mod u slučaju da žele ”autentičnije” iskustvo, dok se Rivera malo detaljnije pozabavio poentom i čitavom filozofijom iza Ultimate Team-a.

”Mnogi igrači se žale da nije realno da se žene i muškarci takmiče, bilo jedni protiv drugih, bilo u okviru mješovitih timova. Po toj logici onda Mbape uopšte ne bi trebalo da igra utakmice sa igračima starije generacije. Ultimate Team u startu nije realističan mod”, objasnio je Rivera.

I pored žalbi mnogih igrača, vjerujemo da će fudbalerke od sada pa nadalje uvijek biti dio Ultimate Team-a.

EA Sports FC 24 izlazi 29. septembra za PC i konzole.

Izvor: RUR

Bonus video: