Ognjen spreman da se okuša i u modu 2v2

Zahuktava se ljetnja liga u gejmingu, ovog vikenda na programu turniri u naslovima Fortnite i CS:GO

12508 pregleda 142 reakcija 0 komentar(a)
Ognjen Macanović najbolji u modu 1v1, Foto: SESCG
Ognjen Macanović najbolji u modu 1v1, Foto: SESCG

Ljetnja liga u gamingu koja se svakog vikenda održava u Gaming hubu u Podgorici polako se zahuktava, nakon što smo krajem prošle sedmice dobili pobjednike u naslovima UFC i Fortnite u modu 1v1, ovog vikenda na istom mjestu okušaće se igrači u modu 2v2 u igricama Fortnine i CS:GO.

Subota je bila rezervisana za jednoj od najpopularnijih PC igrica Fortnite, a najbolji u ovom naslovu bio je Ognjen Macanović.

“Konkurencija je bila dobra. Bilo je zanimljivo igrati protiv takvih protivnika”, istakao je nakon pobjede za Vijesti Macanović, te dodao da iako je u svijetu među najpopularnijima, Fortnite u Crnoj Gori ne uživa toliku slavu.

“Ranije je bilo sve mnogo bolje”, napominje gejmer i otkriva koliko je bilo moguće napraviti strategiju na osnovu igre protivnika na turniru:

“Strategija je važan dio igre. Kroz igru sam mijenjao nekoliko strategija, sve zavisi kakva mi je u tom trenutku odgovarala.

Ova igrica može se igrati u više modova a u onom 1v1 sve zavisi od samog takmičara.

“Meni li lično nije bio teži takav mod, ali svakom je to različito”, ispričao je Macanović koji iako je trijumfovao na turniru ističe da ne provodi puno vremena igrajući igrice.

“Ponekad se desi da povežem nedjelju dana da ne igram”, ispričao je on i otkrio da iako se Fortnite može igrati na PC-ju, konzolama i telefonu, on se u ovom naslovu najbolje snalazi na računaru.

Ova pobjeda ohrabrila ga je da se opet prijavi na turnir, pa će se okušati tokom vikenda i u modu 2v2.

Nedjelja je bila rezervisana za konzolnu igricu UFC4, gdje se najbolje u virtuelnim borilačkim vještinama pokazao Dušan Janjušević.

“Konkurencija je bila dosta dobra, nije bio velik broj igrača. Došli su samo momci koji igraju već duže vrijeme”, ispričao je Janjušević.

foto: SESCG

Kako kaže, UFC igra već nekoliko godina i to kad se okupi sa društvom.

Ovo mu nije prvi turnir na kojem učestvuje, pa mu je iskustvo koje je stekao ranije na sličnim takmičenjima značilo.

“Igrao sam prošle godine i izgubio sam u finalnom meču. Od tada sam počeo da igram i ostale segmente borbe, osim borbe ‘na nogama’, pa sad mislim da sam dosta bolji. Dosta je teško kad svi gledaju i kad su sve oči uprte u vas, jer sam navikao da igram u opuštenoj atmosferi”, priznaje Janjušević.

I u igrici UFC poput Tekkena 7 postoje karakteri, te sagovornik Vijesti otkriva kakve borce on bira kad igra istu:

“S obzirom na to da pratim MMA dosta duže nego što igram igricu, obično koristim borce koje gotivim i u stvarnom životu, i u igrici pokušavam da primjenjujem tehnike koje oni stvarno koriste”, otkriva Janjušević i priznaje da ne igra druge igrice.

Bonus video: