Veliki gubitak za srpsku CS:GO scenu: iNation raspustio svoj sastav, privremeno napušta esports

Kako saznajemo u najnovijoj Instagram objavi organizacije, iNation je odlučio da se privremeno povuče sa profesionalne CS:GO scene, oprostivši se od svoja preostala dva igrača, Vladana ”Kind0” Mandića i Nikole ”Dragon” Boškovića

4619 pregleda 5 komentar(a)
Foto: HLTV/iNation/RUR
Foto: HLTV/iNation/RUR

Ekonomska kriza je pogodila sve sfere naših života, pa ni esports industrija nije izuzetak. Mnoge svjetski poznate esports organizacije su bile primorane da se povuku sa profesionalne scene, uključujući i najbolju srpsku CS:GO ekipu – iNation.

INation se u maju oprostio od AWP igrača Filipa ”DEPRESHN” Jarkića, a 9. jula smo saznali da ni Ivan ”choiv” Živković i Vladan ”VLDN” Radević više neće nastupati za tim.

Iako nas je ova vijest iznenadila, vjerovali smo da se iNation samo priprema za novu sezonu uoči izlasku CS2, i da planira da obnovi sastav oko Dragona i Kinda. Ispostavilo se da ovo, nažalost, nije slučaj.

Upravo danas saznajemo da iNation privremeno napušta esport i potencijalno propušta izlazak CS2.

”Teško je povjerovati da i pored toliko rada i truda nismo uspjeli da održimo momentum. Srbija, nažalost, i dalje nije spremna za esports”.

”Jako smo ponosni i zahvalni za priliku da radimo sa talentovanim igračima kao što su Dragon i kind0, i željeli bismo da im poželimo sreću u nastavku karijere”.

”Ovo nije kraj iNationa, vratićemo se! Hvala vam svima na velikoj podršci”, izjavila je organizacija.

Za sada ne znamo kada će se iNation oporaviti i vratiti na scenu, ali se nadamo da će to uraditi što prije!

Izvor: RUR

Bonus video: