Pričali o problemima u e-sportu i kako ih riješiti

Počela višednevna Ardia konferencija na temu "Razvoj i perspektive gejminga i esporta u Adria regionu: Povezivanje, saradnja i mogućnosti"

24027 pregleda 1 komentar(a)
Foto: SESCG
Foto: SESCG

Prva Adria konferencija na temu "Razvoj i perspektive gejminga i esporta u Adria regionu: Povezivanje, saradnja i mogućnosti" održana je juče u Privrednoj komori Crne Gore.

Učestvovali su predstavnici Evropske EEF i svjetske IESF federacije kao i 11 drzava Evrope i sve Adria države.

Posjetu Crnoj Gori su iskoristili da juče posjete Fond za inovacije sa predstavnicima IESF a i EEFa i Adria federacije i razgovarali su s direktoricom fonda Bojanom Femić Radosavović o inkluziji gaminga i mogućnosti razvoja e-Sporta i gaming u Crnoj Gori.

"Takođe su posjetili Olimpijski komitet Crne Gore gdje su razgovarali sa nekadašnjim reprezentativcima, danas članovima COK-a Igorom Vušurovićem i Katarinom Bulatović o gejmingu i njegovom potenciju kao i o tome da je e-sport prvi put ove godine u sklopu Evropskih igara uvršten u program evropskih Olimpijskih igara. Takođe je u Singapuru svjetski Olimpijski komitet predstavio je program digitalnih OL igara i ovo je tek početak inkluzije gaminga u Olimpijsku porodicu. Savez elektronskih sportova je već dvije godine punopravni član crnogorskog Olimpijskog komiteta koji je prvi u regionu i Evropi prepoznao potencijal ove industrije i umnogo uticao na sam razvoj iste u Crnoj Gori i targetiranja naše zemlje u samom evropskom vrhu", saopštili su iz Saveza elektronskih sportova Crne Gore.

SESCG
foto: SESCG

Delegacija predvođena predsjednikom Saveza elektronskih sportova Filipom Šoćem i predsjednikom evropske i svjetske federacije EEF-a i IESF-a Tiagom Fernandesom i Simonom Ivanovski posjetili su i redakciju Vijesti koja je već godinama medijski partner ovoj organizaciji.

Nakon toga, u Privrednoj komori na okruglom stolu razgovaralo se o gejmingu, potencijalu ali i problemima sa kojima se savezi suočavaju i kako da iste riješe. Cijeli događaj je prenošen uzivo na youtube i MNE sprot televiziji.

sescg
foto: SESCG

"Na kraju TO Bar je u Virpazaru ugostila sve učesnike konferencije, te su krstarili Skadarskim jezerom. Na kraju posjetili smo Bar i obišli Stari grad Bar", kažu iz SESCG.

SESCG
foto: SESCG

"Dan pred početak konferencije, učesnici isteposjetili su igraonicu True gamer- najvecem gaming centru na Balkanu organizovali druženje i dobrodošlicu za goste kao i lan turnir kojem su prisustovali zamjenici gradonacelice Luka Rakčević i Danilo Šaranović ispred Glavnog grada kao i Irena Rogošic ispred TO Podgorica i Nenad Vitomirović ispred Sekretarijata za turizam, ekonomski razvoj i investicije Herceg Novi", zaključuju iz SESCG.

SESCG
foto: SESCG

Bonus video: