E-football turnir 19. avgusta u Beranama

Ljetnje turnire SESCG seli na Sjever, već 19. avgusta biće organizovan turnir u e-Footballu na koji dolaze i gejmeri iz regiona

7503 pregleda 0 komentar(a)
Za najboljeg nagrada 500 eura, Foto: SESCG
Za najboljeg nagrada 500 eura, Foto: SESCG

Savez elektronskih sportova Crne Gore ljetnje turnire koje je do prethodnog vikenda organizovao u Podgorici seli na sjever Crne Gore. Tako će igraonica Ivangrad gaming house već 19. avgusta biti domaćin e-football turnira s nagradnim fondom od 500 eura. “Očekuje se odaziv velikog broja igrača iz cijele Crne Gore, tako da možemo očekivati veliku zabavu i dobre mečeve 19. avgusta u Beranama”, ispričao je predsjednik Saveza elektronskih sportova Filip Šoć.

Kako je istakao, pomenuta igraonica raspolaže sa 14 računara i pet playstation 5 i nalazi se u centru grada.

“Ovo jedan u nizu turnira koji se organizuju o ovome game centru. Mečevi će se uz komentatora prenositi na Youtube i TV kanalu, a dolazak su najavili svi najbolji crnogorski igrači, a imamo najavu i dolazaka igrača iz regiona”, pohvalio se Šoć.

E-Football je jedna od najpopularnijih konzolnih igrica u Crnoj Gori posljednjih godina, a naša reprezentacija ostvaruje zavidne rezultate na svim svetskim takmičenjima. Takođe ljubitelji simulacije fudbala sa nestrpljenjem očekuju mod 11vs11 gdje je efc Budućnost u PES-u bio prvak lige šampiona HFP.

Ovom turniru u Beranama raduju se i iskusni igrači, a među njima je i kapiten efc Budućnbosti i reprezentativac Crne Gore u e-Footballu Bojan Tatar.

“Prije svega očekujem jedno lijepo druženje. Svakako ću probati da osvojim prvo mjesto, što neće biti ni malo jednostavno s obzirom na konkurenciju”, potvrdio je Tatar koji je već počeo sa pripremama ne samo za ovaj turnir, već i za predstojeća takmičenja koja ga očekuju.

“U procesu sam treninga svakako ujedno i zbog Svjetskog prvenstva u e-sportu koje me očekuje već od 24. u Rumuniji”, potvrdio je Tatar. Ne krije da kako se turniri budu približavali, to će i treninge pojačavati.

“Ovo takmičenje u Beranama biće svakako dobar ispit za mene”, potvrdio je Tatar, te otrkio šta očekuje od nove verzije e-Footballa:

“Nemam neka očekivanja. Šta bude, biće. Najiskrenije nadam se da će konačno poraditi na nekim nedostacima, ali ostaje nam da čekamo i vidimo šta će biti”, ističe Tatar.

Još jedan od dobropoznatih e-fudbalera Rade Pavićević takođe će probati da osovji turnir u Beranama. Inače, Rade je nedavno predstavljao Crnu Goru na Evropskom takmičenju koje je organizovano u Katovicama.

“Od turnira u Beranama očekujem mnogo, kako organizaciono tako i od broja takmičara i kvaliteta utakmica. Siguran sam da će sama nagrada privući mnogo igrača kako iz Crne Gore, tako i regiona. Pripreme polako počinju, ali tek za nekoliko dana će krenuti pravi trening i nadam se osvajanju naravno”, potvrdio je Pavićević.

Jedan od odbrambenih igrača e-Budućnosti koji ima dugogodišnje iskustvo ne samo u učestvovanju, već i u organizovanju turnira Marko Vuletić, takođe će pokušati da osvoji prvo mjesto na takmičenju u Beranama

“Sigurno da će ovo biti jedan od najvećih turnira u Crnoj Gori u posljednjem periodu. Velika su očekivanja od organizatora ovog događaja, a sve ukazuje na to da će biti perfektan vikend”, siguran je Vuletić koji se uveliko sprema za ovo takmičenje.

“Pripreme nikada ni ne staju, igramo konstantno i spremni dočekujemo svaku akciju ovakvog tipa. Turniri su takvi da nikad ne možete pretpostaviti razvoj istog, a na vama je da ga dočekate u najboljoj formi”, potvrdio je Vuletić, koji se takođe osvrnuo na to šta očekuje od novog apdejta simulacije fudbala.

“Od nove verzije očekujem ubacivanje svih multi modova, u konačno stupanje na veliki scenu EFC Budućnosti, gdje bismo branili titulu šampiona Evrope. To ostaje glavni motiv za pripremu većine igrača iz Crne Gore, a nadamo se najboljem”, zaključuje Vuletić.

Bonus video: