Prilika za novu karijeru: Esport menadžment stipendija

Saradnja Svjetske Esport Federacije (IESF) i Međunarodnog instituta za obuku i tehnologiju (ITTI) je prerasla u platformu novih mogućnosti za sve polaznike njihovog “Izvršnog programa u esport menadžmentu”

13205 pregleda 0 komentar(a)
Foto: SESCG
Foto: SESCG

U svijetu brzo-evoluirajućeg elektronskog sporta (esport), prilike za rast i razvoj nastavljaju oblikovati pejzaž takmičarskog gejminga.

Saradnja Svjetske Esport Federacije (IESF) i Međunarodnog instituta za obuku i tehnologiju (ITTI) je prerasla u platformu novih mogućnosti za sve polaznike njihovog “Izvršnog programa u esport menadžmentu”.

Ova saradnja je ove godine uoči Svjetskog prvenstva u Iasi-ju omogućila dodjelu četiri pune stipendije kandidatima koji su spremni da započnu priliku za novi karijerni put u oblasti esport menadžmenta.

Ovaj jedinstveni program, koji počinje u januaru 2024, ima potencijal da oblikuje buduće lidere esport industrije.

SESCG
foto: SESCG

Na programu je učestvovala i Mia Kraljević - Ćalasan koja je kao polaznik iz Crne Gore postala prva koja je završila program u regionu.

“Organizacija i priprema kursa bili su vrhunski, a instruktori su bili stručni i iskusni profesionalci iz industrije e-sportsa. Tu su se našli predavači iz firmi koje su lideru u ovoj industiriji poput Dominike Marije Szot (Direktorica marketinga u GRID-u), Jon Manzanos (Glavni za gejming u Youplanetu), Alban Dechelotte (Direktor u G2 Esports), Alvaro Gonzales (Direktor u Team Queso) kao i mnogo drugih predavača koji su nam prenijeli ovo bogato znanje i upoznali nas sa svim aspektima ovog rastućeg sektora”, prisjetila se ona.

Tokom kursa, obrađene su različite teme kao što su strategija razvoja e-sport timova, marketing u esportsu, sponzorstva i monetizacija, upravljanje događajima i medijska pokrivenost.

SESCG
foto: SESCG

“Kroz predavanja, studije slučaja i radionice, stekli smo dublje razumijevanje o tome kako e-sport funkcioniše kao industrija i kako se može uspješno upravljati timovima i događajima”, napominje Kraljević Ćalasan.

Srž ove prilike leži u Menadžmentu Esporta. Pozivamo ljude koji nijesu samo strastveni prema esportu, već su takođe željni dubljeg istraživanja upravljanja i razvoja ovog dinamičnog polja.

Proces prijave je osmišljen da bude transparentan i nepristrasan. Kandidati će proći kroz sveobuhvatnu evaluaciju, pažljiv proces koji osigurava da su odabrane najzaslužnije osobe.

Važni Datumi koje Treba Zapamtiti

Početak Prijave: 8. Avgust

Rok za Prijavu: 18. Avgust

Upravo tokom prestižnog Svjetskog prvenstva u Iasi-ju će se otkriti imena izabranih kandidata – pojedinaca koji će dobiti priliku da zarone u čari gejming svijeta kroz novo zanimanje koje stvara odlične prilike kako za karijerni napredak tako i za ostvarivanje novih kontakata, mogućnosti i platformi za dalji rad.

Za one koji žele iskoristiti ovu priliku, pozivamo vas da posjetite zvaničnu web stranicu programa kako biste dublje istražili njegove detalje i benefite.

https://itti.es/esports-management/

https://iesf.formstack.com/forms/scholarship_2023​​​​​​​

Bonus video: