Roksa opravdao ulogu favorita

Turnir u Beranama u e-Footballu okupio najbolje igrače ovog naslova iz čitavog regiona

10130 pregleda 0 komentar(a)
Roska i Bajović, Foto: Privatna arhiva
Roska i Bajović, Foto: Privatna arhiva

Najbolji e-Football igrači okupili su se proteklog vikenda u Ivangrad gaming house igraonici te odmjerili snage u simulaciji najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Na turniru je učestvovalo preko 20 igrača, među kojima i reprezentativci Crne Gore Rade Pavićević koji je našu zemlju predstavljao na nedavno održanim Evropskim igrama u Katovicama, kao i Bojan Tatar koji će predstavljati Crnu Goru na predstojećem SP koji organizuje IESF u Jašiju.

Iako su pokazali zavidan nivo igre na virtuelnom terenu, ulogu favorita na ovom turniru opravdao je prošlogodišnji pobjednik Evropskog prvenstva koje je održano u Podgorici, srpski e-Footbaler i reprezentativac Marko Roksić Roksa. Kao nagradu za osvojen još jedan turniru u Crnoj Gori, Roksa se iz Berana vratio sa novčanom nagradom od 500 eura.

Roksa je u finalu odmjerio snage sa napadačem kluba efc Budućnosti Borisom Bajovićem.

“Iako su mi od starta dodijelili ulogu favorita, nijesam prihvatio to, jer posljednja dva mjeseca nijesam bio u mogućnosti da igram e-Football i da budem iskren, nijesam ni očekivao da ću osvojiti pogotovo jer sam znao da crnogorski igrači igraju dosta, redovno treniraju. No, ipak sam uspio da turnir odradim kako treba”, ispričao je nakon pobjede u Beranama za Vijesti Roksa koji će predstavljati Srbiju na SP u Jašiju koje počinje krajem sedmice.

“Jedan od razloga što sam odlučio da dođem na turnir je upravo taj što se igra taj balans mod i što će mi biti dobra priprema za Jaši koji je za nekoliko dana. Od ovog prvenstva očekujem dosta iako nijesam trenirao, jer želim da popravim utisak sa prošlog SP koje je bilo na Baliju”, otkriva Roksa.

Prošle godine na Baliju je stigao do četvrtfinala, te će mu to iskustvo biti značajno za taktiku koju sprema za Jaši.

“Odlučio sam da ću se vratiti na staru taktiku sa tri igrača pozadi, jednim zadnjim veznim, četiri u sredini i dva napadača ofanzivno i defanzivno što bi se reklo. Probaću da sa ovom taktikom dođem do kraja, pa šta bude. Cilj mi je, kao što sam rekao da popravim utisak sa prošlogodišnjeg SP-a i da budem u minimum TOP3, a potajno se nadam i prvom mjestu”, ne krije svoja očekivanja Roksa.

Ne krije da turniri poput ovog u Beranama donese uvijek nova poznanstva i dobro druženje

“Zahvaljujući gejmingu stekao sam neka prijateljstva za čitav život. Žao mi je što Arti nije bio tu sa kojim sam u odličnim odnosima, ali tu su bili Bojan, Rade i ostala ekipa, zato ću se uvijek odazvati i učestvovati na ovakvim turnirima i što se tiče druženja i što se tiče igre. Želio sam ujedno da im pruži priliku da me pobijede, jer do sada niko od njih to nije uspio”, zaključuje Roksa.

Bonus video: