Vrijeme je za povlačenje

Predstavniku Crne Gore na SP u e-sportu, e-fudbaleru Bojanu Tataru žao što nije uspio da prođe grupnu fazu i najavljuje da će ubuduće na velikim takmičenjima učestvovati kao trener

7405 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Marija Vasić
Foto: Marija Vasić

Jedini predstavnik Crne Gore na SP u e-sportu, e-fudbaler Bojan Tatar sumirao je utiske sa takmičenja koje se ovih dana odvija u rumunskom gradu Jašiju. Naime, Tatar je u grupi E završio na četvrtom mjestu sa ukupno 14 bodova, što nije bilo dovoljno da se plasira dalje. Borbenost i dobru igru pokazao je na virutelnom terenu, ali se od starta pretpostavljalo da će uspjeh biti ako prođe grupnu fazu takmičenja.

“Na moju veliku žalost završio sam četvrti, što je po nekom rankingu i realno, ali definitivno imam za čim da žalim. Jedna pobjeda od dva neriješene protiv Japana i Argentine bi me vodila dalje”, svjestan je Tatar kojem je definitivno na takmičenju nedostajalo sreće. O tome koliko je teško u tim trenucima kada gubi zadržati fokus i skoncentrisati se na igru i pored nervoze, otkriva:

“Uslovi za igru su bili malo iznenađujući za Svjetsko prvenstvo prvi dan. Bilo je izuzetno vruće unutra. Momak iz Argentine je definitivno nezasluženo uzeo četiri boda, a ja jedan. Realno stanje bi bilo 3 za 3, ali šta je tu je. I u takvim uslovima, poslije mnoštva promašenih šansi, bio sam fokusiran 100 odsto na meč i čekao da ga otvorim, ali jednostavno nije mi se dalo. Sve ono što svakodnevno realizujem pred golom, ovoga puta jednostavno nije moglo da se desi”, objašnjava Tatar koji je sa najvećim favoritima grupe, takmičarima iz Argentine i Japana igrao po jednu utakmicu neriješeno. Jedino je takmičar iz Turske uspio da ga pobijedi u oba meča, tako da je imao priliku da zahvaljujući njihovoj dobroj igri nešto i nauči.

“To su momci koji igraju na pro sceni i svakako da se od njih uvijek može pokupiti po nešto. Svi su oni dobri, ali momak iz Japana je ostavio na mene najjači utisak. Ovo je moje treće veliko takmičenje, drugo Svjetsko zaredom i ja još nisam vidio nekog nalik tom momku. Psihički ultra stabilan, bez reakcije. Sve moguće što igrica posjeduje, koristi sa savršenim tajmingom. Siguran sam da će ići do Top 4”, prognozira Tatar.

Prve utakmice na turniru protivnicima se suprotstavljao sa ekipom Mančestera, već drugog dana se odlučio za kombinaciju pomenutog tima i Rome. Na pitanje zašto je odabrao baš ova dva tima i je li ga možda i to koštalo što je u određenim momentima gubio, odgovara:

“Kada igraš na ovakvom nivou, moraš imati uvijek spremne minimum dvije taktike. Moraš se nekada i prilagoditi i ako ne ide sa jednim, da probaš sa drugim. Smatram da me nije to koštalo. Koštalo me to što su ovo pro igrači moda 1v1 i oni su, za razliku od mene, život ovome posvetili”, napominje Tatar koji je ranije izjavio da će nakon ovog turnira učestvovati na prvenstvima isključivo kao trener, te će mu iskustva koja je stekao u Jašiju definitivno koristiti.

“Naučio sam da je vrijeme da se povučem kada je mod 1v1 u pitanju. Ispunio sam, da kažem, neke svoje dječačke snove s tim što sam učestvovao na Svjetskom prvenstvu i smatram da je definitivno vrijeme za povlačenje. Svakako ću učestvovati na turnirima po Crnoj Gori, ali više iz razloga da skautiram igrače, nego što ću biti takmičarski nastrojen. Kao što kažeš, vidim sebe u bliskoj budućnosti u ulozi trenera, jer smatram da tu mogu biti mnogo uspješniji. Već sada krajem septembra nas očekuje Balkan Liga u modu 3v3 i nadam se uskoro 11v11, tako da biće dosta igre u svakom slučaju. Ali opet ovi multy modovi su meni mnogo bliži od moda 1v1”, tvrdi e-fudbaler koji je proteklih dana imao najglasniju podršku sa tribina, jer je u Jaši stigla i navijačka grupa “Dukljani”.

“Imao sam najbolje navijače na Svjetskom prvenstvu, definitivno. Dosta momaka me zaustavljalo i govorilo kako imam dobre navijače. Moram svima javno da se zahvalim, počev od četiri dame Marija, Mia, Kristina i Nađa, pa sve do Andra, Filipa, Nenada, Vučete, Braksa, Duke, Pavla i naravno mog trenera Rada Pavićevića koji je davao sve od sebe da mi pomogne oko taktike... Svakako pored njih koji su mi bili vjetar u leđa sa tribina, bili su tu i Roksa, Aki, Andre koji su predstavnici Srbije, Bosne i Hercegovine i Slovenije”, zaključuje Tatar.

Bonus video: