Foto: Marija Vasić

SP u e-sportu ulazi u završnicu

Najbolja reprezentacija u e-sportu je Kirgistan, danas se nastavlja takmičenje za naslove CS:GO muški, e-Football, Tekken 7

9391 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Marija Vasić
Foto: Marija Vasić

Svjetsko prvenstvo u e-Sportu koje se od 24. avgusta održava u rumunskom gradu Jaši ulazi u završnicu.

Naime, sinoć kasno igrali su se mečevi polufinala u naslovu CS:GO za žene, a ko će biti najbolja ženska kanteraška ekipa na svijetu odlučivaće se između Holandije i Argentine.

Za takmičare iz PUBG mobile, takmičenje je završeno, a najbolji na mapi bila je reprezentacija Kirgistan.

I kad je Dota 2 u pitanju stiglo se do finala, a u završnici će snage odmjeriti Mongolija i Mjanmar.

Nakon nekoliko dana pauze, na veliku scenu vraćaju se i Tekken 7 igrači, a grupnu fazu takmičenja uspjeli su da prođu gejmeri iz Estonije, Turske, Italije, Filipina, Danske, Tajlanda, Grčke, dok se još čekaju pobjednici parova Kuvajt-Japan, Indonezija-Rumunija, Island-Jermenija, Jordan-Ekvador.

I e-fudbaleri odmarali su nekoliko dana, a već danas i za njih kreće takmičenje. Za sada su u šesnaestinu finala prošli takmičari koji su bili prvi u svojoj grupi i to iz Izraela, Španije, Francuske, Poljske, Irana, Brazila, Portgala, Saudijske Arabije, Indonezije, Paname, Čilea, Maroka, Meksika, Holandije, Njemačke, a još takmičenje nije završeno ni za takmičare koji su grupnu fazu završili na drugom i trećem mjestu.

Danas će upravi igrati oni, pa će ljubitelji virtuelnog fudbala moći da prate mečeve između Turske- Bugarske, Južne Afrike- Luksemburga, Irana-Kolumbije, Norveške-Azerbejdžana, Uzbekistana-Vijetnama, Malezije-Rumunije, Argentine-Tajlanda, Egipta- Ukrajine, Jermenije-Sirije, Slovenije- Italije, Grčke- Belgije, Bosne i Hercegovine- Bahrana, Malte-Urugvaja, Perua-Gruzije, Jorfana- Velsa i UAE i Srbije.

Jedini predstavnik Crne Gore i to u naslovu e-Football Bojan Tatar nije uspio da prođe grupnu fazu takmičenja.

Kad je CS:GO za muškarce u pitanju reprezentacija Srbije je stigla do polufinala i to samo zašto što je ekipa iz Ukrajine odustala od takmičenja. Sa kim će igrati polufinalni meč znaće se tek pošto se odigra onaj između Švedske i Rumunije. Drugi polufinalni par u ovom naslovu čine Njemača i Uzbekistan.

Takmičari u naslovu Mobile legends Bandg Bang završili su grupnu fazu takmičenja a dalje su prošle reprezentacije Mongolije, UAE, Saudijske Arabije, Brazila, Indonezije, Kazahstana, Filipina i Egipta.

Bonus video: