Najbolji e-fudbaler Iranac, u Tekkenu 7 trijumfovao reprezentativac Pakistana

Posljednji dan SP u e-sportu obilježiće ekipna takmičenja, te će se znati pobjednici u naslovima Mobile Legends Bandg Bang, DOTA2 i Counter-Strike: Global Offensive

13894 pregleda 0 komentar(a)
Foto: IESF
Foto: IESF

Pretposljednji dan SP u e-sportu koje se posljednjih dana održava u rumunskom gradu Jaši obilježila su takmičenja u pojedinačnim naslovima.

Najprije su najbolji među najboljima odmjerili snage u Tekkenu 7, da bi onda na glavni stejdž publika imala priliku da prati i e-fudbalere.

Veliki broj ljubitelja gejminga pratilo mečeve
Veliki broj ljubitelja gejminga pratilo mečevefoto: Marija Vasić

Zanimljive borbe u naslovu Tekken 7 pružili su za bronzu takmičari iz Perua i Koreje, a slavio je Peruanac, dok se finalni okršaj odvijao između reprezentativaca e-sporta iz Filipina i Pakistana, gdje je Pakistanac bio ubjedljivo bolji.

Tekken 7
Tekken 7foto: Marija Vasić

Nakon male pauze, na veliku binu izašli su e-fudbaleri. Borba za treće mjesto odvijala se između takmičara iz Meksika i Španije. Iako su igrali BO5 nije bilo potrebe da se igra svih pet mečeva. Maksikanac je u prva tri bio dominantniji, te dobio protivnika 3:0 u mečevima.

Takmičar iz Meksika bio dominantniji
Takmičar iz Meksika bio dominantnijifoto: Marija Vasić

Iako su mnogi mislili da će samo finale između Iranca i Japanca biti zanimljivije, te da će biti "tijesno" kad je rezultat u pitanju, to se nije desilo. Očigledno da je presudilo iskustvo, s obzirom na to da je takmičar iz Irana i ranije poznat, jer je nekoliko puta predstavljao svoju zemlju na svjetskim takmičenjima i osvajao nagrade, dok je Japanac e-sport sceni potpuno nepoznat.

SP u e-sportu Jaši
foto: Marija Vasić

Iranac je u startu poveo, a malo veći otpor Japanac je pružao u drugom meču gdje je uspio da povede. Međutim, protivnik je brzo izjednačio, a zatim i uspio da sa golom razlike završi i drugi meč. Već u trećoj utakmici takmičar iz Irana je pokazao dominaciju na virtuelnom terenu, te došao do titule svjetskog šampiona postigavši dva gola, što je bilo 3:0 u pobjedama.

Danas se i zvanično završava SP u e-sportu, a na programu su ekipni sportovi, te ćemo tako u toku dana dobiti pobjednike u naslovima Mobile Legends Bandg Bang, DOTA2 i Counter-Strike: Global Offensive.

Bonus video: