Saudijska Arabija naredni domaćin Svjetskog prvenstva u e-sportu

Uz dodjelu medalja spuštena zavjesa na najveće takmičenje u elektronskim sportovima u Jašiju

16143 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Marija Vasić
Foto: Marija Vasić

Saudijska Arabija biće naredni domaćin Svjetskog prvenstva u e-sportu, saopšteno je sinoć na zvaničnoj ceremoniji zatvaranja ove manifestacije koju je IESF organizovao u rumunskom gradu Jaši.

Najprije su dodijeljene medalje pobjednicima u svim kategorijama, pa su se prvo na tron popeli domaćini- rumunska reprezentacija u naslovu PUBG mobile koji su osvojili treće mjesto, a zatim i predsjednik Saveza elektronskih sportova Turske koji je preuzeo srebrne medalje za svoje igrače koji su ranije tokom dana napustili Jaši. Najsjajnija medalja na ovom takmičenju u PUBG mobile igrici pripala je gejmerima iz Kirgistana.

Jaši SP
foto: Marija Vasić

Onda su na red došli pojedinačni sportovi, pa su za Tekken 7 medalje preuzeli takmičari iz Perua (bronza), Filipina (srebro) i Pakistana (zlato), pa e-Football gdje su najbolji bili Meksikanac (treće mjesto), Japanac (vicešampion) i pobjednik Iranac.

Jaši SP
foto: Marija Vasić

U još jednoj mobilnoj igrici Mobile Legends Bang Bang najbolji su bili Filipinci, dok je srebro osvojila reprezentacija Indonezije.

Jedina ženska kategorija na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu bila je u igrici CS:GO a tu su prvo mjesto osvojile Holanđanke, drugo Argentinke, a treće je pripalo Amerikankama.

Jaši SP
foto: Marija Vasić

U istom naslovu samo za otvorenu grupu bronzu je osvojila reprezentacija Srbije, srebro je pripalo Njemcima, dok su se Šveđani ove godine okitili najsjajnijim odličjem.

Za sam kraj ostavljena je najkompleksnija igrica-DOTA 2, a u ovoj konkurenciji trećeplasirani su Kazahstan, vicešampioni Mijanmar, dok su Mongolci na ovom takmičenju bili najuspješniji.

Jaši SP
foto: Marija Vasić

Medalje je najboljima dodijelio Predsjednik IESF-a Vlad Marinesku.

Jaši SP
foto: Marija Vasić

Uz nevjerovatan vatromet, ali i light-šou koji su priredili dronovi, zvanično je spuštena zavjesa na 15. Svjetsko prvenstvo u e-sportu.

Jaši SP
foto: Marija Vasić

Ljubitelji dobre muzike imali su priliku da na bini koja je u odnosu na glavni gejmerski stage bila ispod Palate kulture u Jašiju, sa druge strane mogla da uživa u nevjerovatnim nastupima koji su priredili muzička zvijezda Tom Odel i DJ Tujamo.

Bonus video: