Motiv mu je da prođe grupu

E-fudbaler Vučeta Šćepanović predstavljaće Crnu Goru na takmičenju u ovom naslovu koje danas počinje u Portugalu

13897 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Miloš Todorović
Foto: Miloš Todorović

Jedan od najboljih crnogorskih gejmera koji je pokazao da se jednako dobro snalazi i u ekipnoj igrici CS:GO, ali i u pojedinačnim i modovima 2v2, 3v3 i 11v11 u nekadašnjem naslovu PES, danas e-Footballu, Vučeta Šćepanović predstavljaće Crnu Goru na takmičenju u Portugalu.

Danas i sjutra najbolji e-fudbaleri Evrope odmjeriće snage na takmičenju koje organizuje Evropska e-sport federacija EEF u Portugalu, a u razgovoru za “Vijesti” otkriva da li je spreman za ovo takmičenje:

“Teško je reći da li sam spreman ili ne. Na dan turnira nam stiže nova simulacija i biće jako teško svim igračima. Ne znamo šta nas čeka, ali smatram da meni ide u prilog što će igrica baš tad izaći. Napravio sam veliku pauzu kad su u pitanju internacionalna takmičenja, a svi protivnici koji će me čekati u Portu su igrali neprestano posljednje dvije godine. Za novu igru treba mnogo vježbe kako bi ‘ušla u prste’ i samim tim i moje šanse za prolaz će svakako biti veće jer će svima biti nova, ne samo meni”, siguran je Šćepanović.

Od kako je PES ugašen, a ljubitelji simulacije fudbala prešli na Konamijev naslov e-Football, konstantno se susrijeću s nadogradnjama. O tome koliko iste remete takmičare da se spreme za ovakva takmičenja i koliko mu vremena treba da mu igrica kako i sam kaže “uđe u prste”, Vuleta otkriva:

“Nijednom igraču ne prijaju nadogradnje. Taman se navikneš na jedno, oni ti plasiraju drugo, pa kad se navikneš i na to, objavili su novi apdejt. Totalno se izgubiš u tim nadogradnjama. Gejmeri koji igraju neke druge naslove po tom pitanju imaju više sreće. Evo recimo Counter Strike kad izbacuje nadogradnju, to najave i po pola godine unaprijed, tako da gejmeri imaju vremena da se spreme. Brinu o svojim igračima, dok kod e-Footballa to nije slučaj jer izbacuju nadogradnje kako njima odgovara”, smatra Šćepanović.

Pred SP u e-sportu koje je prošle sedmice završeno u rumunskom gradu Jaši e-Football je objavio još jednu nadogradnju koja je uglavnom bila vezana za timove, dodato je nekoliko njih, ali je sad moguće igrati i sa reprezentacijama. Kad je Evropa u pitanju svega ima 15-ak reprezentacija, dok se sa prostora Balkana za sada može igrati samo sa reprezentacijom Hrvatske.

“Obradovao me je taj apdejt, a iako trenutno nema Crne Gore, mislim da će je uskoro dodati. Ovaj apdejt mi je vratio želju da igram opet e-Euro. Bio sam već dva puta predstavnik Crne Gore na oficijelnom Uefinom takmičenju i jedva čekam da se to opet desi, jer to je moje najbolje iskustvo iz čitave PES karijere. Poseban je osjećaj i emocija predstavljati svoju državu i igrati sa reprezentacijom svoje države. Potpuno je drugačija dimenzija od ovoga što sada igramo sa timovima poput Bajerna, Milana, Mančestera”, objašnjava Šćepanović koji će danas i sjutra na takmičenju u Portugalu igrati s timom Bajern Minhen ili Mančester Junajted.

“Mislim da je mala razlika koji god tim da izaberemo jer svakako igramo ‘Balanced mode’ gdje su svi igrači skoro isti”, objašnjava Šćepanović koji nije imao sreće sa žrijebom kad je takmičenje u Portugalu u pitanju jer su sa njim u grupi e-fudbaler iz Španije koji je na nedavno održanom SP u e-sportu bio četvrti, prošlogodišnji evropski šampion u ovom naslovu Marko Roksić Roksa (Srbija), kao i takmičar iz Francuske.

“Imam jako tešku grupu. Predstavnik Španije igra za Bajern, predstavnik Francuske igra za Mančester Junajted, a predstavnik Srbije je igrao za Arsenal. Naravno, pratio sam nedavno održano Svjetsko prvenstvo, ali nisam htio da obraćam pažnju na stil igre, jer opet kažem, u Portugalu igramo novu igru, sa novim taktikama i akcijama koje neće imati dodirnih tačaka sa starom”, napominje sagovornik “Vijesti”.

Motiv mu je, tvrdi, da prođe grupu.

“Sve preko toga je bonus i veliki uspjeh za mene. Čekaju me teški mečevi protiv kvalitetnih i iskusnih protivnika koji su dugo godina na PRO sceni, ali opet mislim da je mnogo veći pritisak na njih, jer oni u te mečeve ulaze kao favoriti”, siguran je Vučeta koji će na još jednom takmičenju predstavljati Crnu Goru i to na Svjetskom prvenstvu koje organizuje GEF krajem godine u Rijadu.

“Koliko mi je poznato, ne idemo svi u Rijad, već će organizovati kvalifikacije, tako da će u Rijad putovati pobjednici grupa i eventualno drugoplasirani. Za to takmičenje ću prvo morati da prođem kvalifikacije da bih otišao za Rijad. Još uvijek za to takmičenje čekamo grupe i čekam da vidim na osnovu grupe, kakve su mi šanse za prolazak. Igra mi se, vjerujem da mogu da prođem i kakva god me grupa dočeka mislim da ću biti dovoljno spreman da se kvalifikujem. To nije lako jer biće dobrih reprezentacija, ali mislim da mogu”, zaključuje Šćepanović.

Bonus video: