Žan Klod van Dam u Mortal Kombatu

Nekoliko poznatih lica naći će se u popularnoj video-igrici, a među njima i glumac čija je uloga obilježila serijal filmova “Krvavi sport”

6329 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Warner Bros. Games and Metro-Goldwyn-Mayer
Foto: Warner Bros. Games and Metro-Goldwyn-Mayer

Alternativni izgled za Džonija Kejdža u video-igri “Mortal Kombat 1” je popularni akcioni glumac Žan-Klod Van Dam, a kreator serijala Ed Bun je prikazao ovog lika u akciji u jednoj epizodi Hot Ones.

“Mortal Kombat 1” će imati nekoliko poznatih lica, poput Džona Sene kao Peacemakera, Entoni Stara kao Homelandera i Dž. K. Simonsa kao Omni-Mana. Ove nedjelje, takođe, najavljeno je da će Megan Foks tumačiti Nitaru, lika koji se nije pojavio u serijalu skoro dvije decenije.

“Prije nego što je Mortal Kombat postigao senzacionalni uspjeh koji je zaludio svijet, namjera je bila da se razvije video-igra sa Žan-Klod van Damom. Zapravo smo željeli vidjeti da piše ‘Van Dam’. Film ‘Krvavi sport’ je bio velik, kao i ‘Universal Soldier’, mislim,’ rekao je Bun.

“Dakle, pozvali smo njegove ljude, i rekli smo im da želimo da napravimo igru baziranu na Van Damu, i ne znam da li je odbio ili to jednostavno nikada nije do njega došlo ili nešto slično. Ali to su bili klinci u dvadesetim godinama koji su željeli da naprave video igru - mogu da zamislim kako je Van Dam rekao ‘ne, ovo nećemo raditi’,’’ priznao je su-kreator.

On je ispričao da su do Van Dama pokušali da tim povodom dođu nekoliko puta.

“Ovaj put, pogodili smo džek-pot i dobili smo ga. Zaista imamo njegov glas i on će biti lik Džonija Kejdža’’, zaključio je Bun.

Kako je prikazano u epizodi, Van Dam izgleda kao da je izašao iz 1990-ih i zakoračio direktno u “Mortal Kombat 1”.

Van Dam izgled za Džonija Kejdža otključava se za igrače koji kupe Premium izdanje “Mortal Kombat 1”.

Oni koji su igrali kao karakter Džonija Kejdža u nedavnom beta testiranju za prednaručivanje prepoznaće poteze prikazane u trejleru, jer Van Dam izgleda kao normalan lik. Međutim, može biti nekoliko duhovitih dodatnih linija dijaloga, jer u jednom trenutku Van Dam kaže Gerasu: ‘Ja ću se boriti u Krvavom sportu, ti igraj “Street Fighter’”, što je referenca vezana za dva Van Damova filma.

Van Dam nosi odjeću iz pomenutog filma “Krvavi sport”, što ima poseban značaj u istoriji Mortal Kombata. Ranih devedesetih, igra je prvobitno predstavljena kao verzija za film iz 1988. godine, ali kada je partnerstvo propalo, tadašnji razvijač Midway je prešao na kreiranje nove originalne intelektualne svojine u obliku Mortal Kombata, a ostalo je istorija.

Mortal Kombat 1 će se lansirati 19. septembra na Xbox Series X|S, PlayStation 5, Nintendo Switch i PC platformama. Pored Van Dam izgleda, igrači koji su napravili prednaručivanje premium izdanja će takođe moći pristupiti igri ranije, počevši od 14. septembra.

Bonus video: