Najboljima profesionalni ugovori

U Baru će od 17. do 19. oktobra biti organizovan najveći FIFA23 turnir s nagradnim fondom od 10.000 eura

31688 pregleda 17 komentar(a)
Foto: SESCG
Foto: SESCG

Crna Gora biće domaćin najvećeg FIFA23 turnira u Evropi s nagradnim fondom od 10.000 eura.

U organziaciji TO Bar, Saveza elektronskih sportova Crne Gore i Adriatic lige s partnerima u periodu od 17. do 19. oktobra, grad pod Rumijom biće domaćin velikom broju gejmera, jer će učestvovati po dva najbolja igrača iz osam država regiona (Slovenija, Mađarska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Crna Gora, Albanija i Sjeverna Makedonija).

“Sva pravila i informacije o učešću su u prijavama koje su za sve igrače besplatne, jer je ovo prva godina i odlučili smo se da svima damo jednaku priliku da učestvuju i izbore mjesto među najboljima”, stoji u saopštenju organizatora.

“Pored turnira, organizovaćemo i festival Pop kulture i gejminga gdje će posjetioci pored mnogih zanimljivosti koje će izložiti naši partneri moći da učestvuju i na mini turnirima na konzolama, simulatorima i računarima”, ispričao je “Vijestima” predsjednik Saveza elektronskih sportova Filip Šoć.

Kvalifikacioni turnir će se 30. septembra i 1. oktobra održati u gejming Hubu Redbull Podgorica.

“Ovo će biti dobar test kao i upoznavanje igrača pred veliki broj turnira u FIFA23 (EA fudbal) koji nas čekaju u budućnosti, a o tome zašto su izabrali FIFA 23, a ne novu verziju igrice EA Fudbal, dogovara:

“Tek je završena Adriatic liga koja se igrala u igrici FIFA23 i ovo je završni turnir iste plus 20 slotova koji idu dodatno za svaku državu regiona po dva i još četiri Wild carda”, objašnjava Šoć.

Sem turnira u Podgorici, u Gejming centru Sova biće organizovan i turnir za igrače iz Bara gdje će najbolji predstavnik iz opštine Bar učestvovati na završnom turniru među 32 igrača i boriti se za nagradni fond od 10.000 eura”, saopštili su organizatori.

Iznenađeni su interesovanjem koje vlada među gejmerima.

“Zainteresovanih ima, mada najbolje ćemo vidjeti po prijavama naredne dvije nedjelje. Nadam se da će Crna Gora iduće godine biti domaćin Evropskog prvenstva u e-Footballu i Tekken 7 naslovima. Uskoro možemo jedan ovako jak turnir očekivati i u naslovima e-Footballa i NBA2k24”, obećava Šoć koji naglašava da je i dalje zajednica onih koji igraju nekadašnji PES u Crnoj Gori veća od Fifine.

“Mislim da je comunity FIFE ili ti sad EA Sport simulacije fudbala mnogostruko veći, ne samo u Crnoj Gori i regionu, nego i u Evropi i svijetu”, napominje Šoć.

Sem nagradnog fonda tri najbolja igrača ce potpisati profesionalni ugovor sa Adriatic ligom.

“Ta tri igraća će biti dio timova koji igraju e-Adriatic ligu i moći će da profesionalno igraju EA football 24 za te timove i budu jedni od rijetkih i u Crnoj Gori i regionu koji se mogu pohvaliti profesionalnim ugovorima u e-sportu”, zaključuje Šoć.

Bonus video: