Brojni turniri i zanimljivi sadržaji sredinom oktobra u Baru

Grad pod Rumijom je odlučio je da se targetira kao gejmerski grad u Adria regionu i Evropi i to zahvaljujući Montenegro Future festivalu koji će biti održan narednog mjeseca

18887 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Foto: SESCG
Foto: SESCG

Montenegro Future festival (MFF) u organizaciji Saveza elektronskih sportova Crne Gore, Turističke organizacije Bara i esport Adriatic lige (EAL) biće održan od 16. do 20. oktobra u Baru.

"Kao najveći primorski grad i centar turizma Crne Gore Bar je odlučio je da se targetira kao gejmerski grad u Adria regionu i Evropi. Ovo je prvi ovakav događaj u Baru i u planu je da svake godine budu makar dva velika gejming događaja", saopštili su organizatori.

Za prvi kvalifikacioni turnir koji će se održati 30. septembra i 1. oktobra u podgoričkoj igraonici Gaming Hub zainteresovani još uvijek mogu da se prijave.

SESCG
foto: SESCG

"Festival će se održati u Domu kulture u Baru u sklopu bioskopa. Glavni događaj ovog festivala je najveći FIFA 23 turnir u regionu, a i jedan od najvećih u Evropi s nagradnim fondom od 10.000 eura. Na turniru će učestvovati takmičari iz osam država Adria regiona (Mađarska, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Albanija i Sjeverna Makedonija). Svaka država organizuje nacionalne kvalifikacije s partnerima u toj državi i po dva najbolja igrača će učestovati na završnom turniru u Baru od 17. do 19. oktobra. Sem toga učestvovaće šest najboljih igrača EAL, a imaćemo i četiri Wild Carda za četiri regionalna kluba i četiri poziva za najpoznatije strimere i igrače u ovom regionu", saopštili su organizatori.

Naglasili su da je u Baru, gradu domaćina biti organizovane i posebne kvalifikacije za ljubitelje ove video-igre iz grada pod Rumijom, a prijave za isti su u toku.

"Kvalifikacioni turnir za gejmere iz Bara biće organizovan 14. i 15. oktobra u gaming centru SOVA. Prvi turnir 14. oktobra će biti organizovan samo za stanovnike Bara, što znači da će grad domaćin imati sigurnog predstavnika na ovom turniru. Već drugog dana, 15. oktobra će biti organizovano takmičenje za sve države Adria regiona, što znači da igrači koji ne budu prošli nacionalne kvalifikacije imaće mogućnost da se izbore za još jedan slot, i to dan prije početka turnira", saopštili su organizatori.

SESCG
foto: SESCG

Nagrade na FIFA 23 turniru su 10.000 eura i to pet za pobjednika, dok će vicešampion i trećeplasirani dobiti tri, odnosno svije hiljade kao i profesionalne ugovore za te igrace sa EAL.

"Sem igrača koji će učestvovati na turniru, Bar i Crnu Goru posjetiće veliki broj delegata, partnera, sponzora, turističkih organizacija i drugih institucija iz regiona. Zato smatramo da će ovaj događaj biti još jedna sjajna promocija Crne Gore i Bara kao gaming turističke i boot camp destinacije", napominju organizatori.

Sem glavnog turnira u naslovu FIFA 23, u sklopu MFF-a posjetioci će u Centru za kulturu moći da uživaju i u drugim sadržajima među kojima su pop kultura, kao i tehnologije koje će predstaviti partneri organizatora iz Crne Gore.

SESCG
foto: SESCG

"Za sad imamo najavljeno Gaming hub RedBull zonu gdje će biti izloženi PlayStation 5, računari i simulatori na kojima će se svakog dana organizovati mini turniri za sve posjetioce. To će biti turniri na PC u naslovima CS:GO 1vs1 i Leauge of Legends 1vs1, na konzolama će takmičari odmjeravati snage u naslovu e-Football 24 i EA Football 24 1vs1, dok će se na simulatorima voziti Aseto Corsa i to staze Trojica i Glava Zete. Posjetioci će biti upoznati i sa najnovijim tehnologijama kad su u pitanju VR. Da bi povezali gaming sa muzikom, imaćemo i jedan mini stage gdje će biti takmičenje u igrici Gitar Hero. Za ljubitelje mobilnih telefona će se organizovati turnir u Clash Royale 1vs1 i PUBG Mobile 1vs1. Za sve učesnike turnira partneri će obezbijediti nagrade", obećavaju organizatori.

"Sigurni smo da posjetiocima iz Bara, a i cijelog regiona ova tri dana festivala neće biti dosadno i imaće mnogo zanimljivih detalja. Cijeli događaj će se strimovati na servisima Youtube, Twich i Televiziji, a pratiće se širom regiona. Tih dana u sklopu festivala imaćemo gaming radionice, konferencije koje će organizovati 4Future, Savez elektronskih sportova Crne Gore i Pipci hobotnice koji se bave promocijom Anime i Mange", zaključuju organizatori.

Festival će trajati svaki dan od 10 do 22 sata, takmičarski dio vezan za Fifa23 turnir je do 12 do 22 sata, a ulaz je slobodan.

Bonus video: