Serijal 'FIFA' uklonjen sa digitalnih prodavnica pred lansiranje 'EA Sports FC'

Kako je primijetio VGC, serijal 'FIFA' više nije dostupan za kupovinu na veb-sajtovima PlayStationa i Xboxa, Epic Games prodavnici ili na Steamu

4061 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Igre 'FIFA' kompanije Electronic Arts su uklonjene sa svih digitalnih prodavnica, samo nekoliko dana prije lansiranja igre 'EA Sports FC', prenosi nme.com.

Kako je primijetio VGC, serijal 'FIFA' više nije dostupan za kupovinu na veb-sajtovima PlayStationa i Xboxa, Epic Games prodavnici ili na Steamu.

"Na zahtev izdavača, igra EA Sports FIFA 23 je uklonjena sa Steam prodavnice i neće se pojavljivati u pretragama", stoji u poruci na stranici za FIFA 23 na Steamu.

Međutim, i Steam i Xbox prodavnice navode da je FIFA i dalje dostupna za igranje putem pretplatničke usluge EA Play. Dodatno, FIFA 22 i 23 su i dalje navedene na EAjevoj PC prodavnici Origin, ali ih mogu igrati samo pretplatnici na uslugu EA Play.

"Ova igra je dostupna samo uz članstvo u EA Play ili EA PlayPro", stoji na stranici kompanije EA za FIFA 23."

"Uklanjanje serijala dolazi dok se EA Sports FC 24, prva EAova fudbalska igra nakon raskida sa FIFAom, priprema za lansiranje.

Igrači koji su kupili Ultimate izdanje po cijeni od 90 funti su mogli igrati igru od 22. septembra, dok standardno izdanje EA Sports FC neće biti lansirano sve do petka (29. septembra).

Skoro je najavljena lista pjesama za EA Sports FC, koja uključuje trake od bendova The Last Dinner Party, Central Cee i The Rolling Stones.

Što se tiče FIFAe, ranije ove godine, predsjednik FIFAe, Đani Infantino, tvrdio je da će serijal "uvijek biti najbolja igra za svaku djevojčicu ili dječka", iako su detalji o njenom ponovnom lansiranju 2024. godine još uvijek ostali tajna.

Bonus video: