Robi Vilijams obožava FIFU

Britanski muzičar ljubitelj jedne od simulacija fudbala, pa je pristao da se uz određene uslove pojavi u igrici

873 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Članovi tima FIFA 2000 su se osvrnuli na saradnju sa popularnim muzičarem Robijem Vilijamsom, uključujući i ljubav pjevača prema serijalu koja je dovela do njegovog pojavljivanja u igri.

FIFA 2000 je imala pjesmu “It’s Only Us” Robija Vilijamsa kao pjesmu koja je dočekivala igrače, ali to se dogodilo samo zahvaljujući neobaveznom odgovoru pjevača dok je napuštao Brit Awards 1999. godine.

Na dodjeli, on je osvojio priznanja za singl godine, muškog samostalnog izvođača i video godine u Britaniji.

Odlazeći sa dodjele, na pitanje ‘Šta ćeš raditi’ Robi je odgovorio da ide kući da igra svoj primjerak FIFA 99.

Ovog događaja prisjetio se bivši potpredsjednik Evropske marketinške divizije Electronic Arts, Tom Stoun u intervjuu za Time Extension.

“Kada smo čuli tu izjavu Vilijamsa, nazvali smo njegov menadžment i pitali ih da li je muzičar ozbiljno mislio i da li stvarno igra igricu, a od njih smo dobili potvrdu da obožava FIFURobi Vilijams obožava Fi”, prisjetio se Stoun.

Srećom, audio direktor FIFA je već bila u kontaktu s diskografskom kućom Vilijamsa, te nije mnogo truda trebalo da Robi Vilijams postane brzo dio iste.

Ipak, FIFA tim je naišao na neki otpor prema ideji.

“Bilo je puno ljudi koji su smatrali da nije odgovarao igri jer su ga i dalje vidjeli kao člana benda Take That i zbog njegovih tadašnjih problema s medijima”, objasnio je Mark Aubanel, stariji producent FIFA 2000.

No, Vilijams i njegov menadžer željeli su da se taj “srcelomac” imidž ostavi u prošlosti, a pojavljivanje u FIFA video-igri, koja je imala pretežno mušku publiku, bila je “prilika za brendiranje”.

Dodatni uslovi pjevača za uključivanje pjesme ‘It’s Only Us’ bili su da on bude igrač u igri i da se njegov omiljeni klub Port Vale doda u FIFA 2000.

Electronic Arts se složio - ‘mocapiran’ je i pretvoren u “Cyber Rob” 3D model koji se pojavljivao u igri, u muzičkom videu ‘It’s Only Us’ i na njegovoj službenoj veb stranici.

“Robi nije uopšte mario za novac. Rekao je: ‘Ako me možete ‘mocapirati’ i ubaciti u igru, učiniću to besplatno’”, prisjetio se Aubanel. J. V.

Bonus video: