"Counter-Strike 2" je najloše ocijenjena 'Valve' igra ikad

Glavni problem koji je objedinio ove nedavne recenzije bio je taj što je "Counter-Strike: Global Offensive" zamenjen lansiranjem "Counter-Strike 2''

2308 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

"Counter-Strike 2" trenutno ima najlošije ocjene među 'Valve' igrama na Steam platformi zbog niza negativnih recenzija od strane fanova koji žele da se ponovo uvede "Counter-Strike: Global Offensive."

Da pojasnimo, trenutno su recenzije igre "mješovite" (mixed) na dan pisanja (11. oktobar), i iako ovo nije definitivan negativan rezultat, ocjene su niže od igara kao što su Dota 2, Half-Life, Half-Life 2, Portal, Portal 2 i Left 4 Dead.

Glavni problem koji je objedinio ove nedavne recenzije bio je taj što je "Counter-Strike: Global Offensive" zamenjen lansiranjem "Counter-Strike 2."

Budući da "Counter-Strike 2" nije zvanični nastavak i umesto toga je opisan kao besplatno unapređenje igre na Valveov Source 2 engine, gotovo sve iz "Global Offensive" je dostupno u novoj verziji.

Međutim, modovi "Arms Race," "Flying Scoutsman" i "Danger Zone" nisu preživjeli nadogradnju, kao ni takmičarske i Wingman mape.

Ove izostavke, zajedno s činjenicom da je "Counter-Strike: Global Offensive" sada ima mogućnost za igru kao oflajn demo, izazvali su nezadovoljstvo kod mnogih fanova.

"Kupio sam CS:GO prije 10 godina, zašto je zamijenjen sa CS2?!" upitao je jedan korisnik u svojoj negativnoj recenziji. "Ikea nikada nije došla kod mene dok nisam bio kod kuće da zameni moju crnu stolicu žutom za koju su mislili da je bolja!"

Fanovi su takođe izrazili nezadovoljstvo time što se recenzije "Counter-Strike: Global Offensive" i "Counter-Strike 2" miješaju na Steam platformi, tvrdeći da to netačno prikazuje mišljenje prema vrlo nedavnom izdanju.

Malo ažuriranje je objavljeno za "Counter-Strike 2" 9. oktobara, koje je ciljalo na probleme sa hitbox-ovima i bagove na mapama Mirage, Nuke i Vertigo.

Bonus video: