Najbolji sporedni ženski likovi u video igrama

Na sajtu IGN Adria nabrojani su najupečatljiviji sporedni ženski likovi video igara koje vrijedi znati i upoznati

4312 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Svi znamo za one ženske likove koji su u naslovu igre, no malo ko obrati pažnju na one sporedne. Lara Croft, Aloy, Ellie, Chell, Faith Connors, Sam, i tako do beskonačnosti. Ali danas nećemo govoriti o njima, već o najboljim ženskim likovima koji nisu bili u centru pažnje ali svakako imaju klub svojih obožavalaca (a jedna od njih je čak imala svojih 5 minuta slave u sklopu video igre).

Tiny Tina (Borderlands 2)

Ova mala 13-godišnjakinja je Tiny Tina, jedna od najupečatljivijih ženskih likova u Borderlands franšizi. Prvi put se pojavljuje u dvojci, gdje odmah u prvoj sceni vidimo da sa njom nema zezanja. Tina, iako je mala, predstavlja pravu prijetnju svima koji joj stanu na put. Ona je pametna, snalažljiva i neustrašiva. I ne samo to - toliko je bila popularna da je zaslužila da ima sopstvenu igru.

video igre
foto: Printscreen YouTube

Quiet (Metal Gear Solid V: Phantom Pain)

Premisa iza izgleda Quiet je jako... perverzna, ali ako na trenutak zaboravimo šta je Konami izjavio u svojim brojnim intervjuima i zašto ju većina ljudi voli, poprilično je dobar lik. Donijela je i nešto svježe u igru, jer kako Kojima sam kaže: "Dosad je MGS imao uglavnom starce i dedeke", a sada je došla Quiet. Preživjela je sve povrede koje je zadobila po jako skupoj cijeni, ali nije odustala. Profesionalni plaćeni ubica ne odustaje tako lako.

video igre
foto: Printscreen YouTube

Priscilla (Witcher 3)

Yen, Triss i Ciri su ikone Witcher igara. Međutim, ima još jedna ženska figura koja je i te kako upečatljiva. Callonetta, poznatija kao Priscilla je muzičarka koja ne dobija puno pažnje u igri, ali je i više nego dobar lik. Od njenog odnosa sa Dandelionom, do pjesme koju svaki Witcher 3 igrač zna (The Wolven Storm). Da ne govorim šta će se desiti kasnije, u slučaju da nijeste odigrali igru, jednom kad je upoznate, pokušajte da se ne vežete previše za nju, znam da nećete uspjeti.

video igre
foto: Printscreen YouTube

Toriel (Undertale)

Toriel nije glavni lik, ali je jedna od prvih sa kojom ćete se upoznati u igri. Ima predivan, jednostavan, ali i prepoznatljiv dizajn sa odlično osmišljenom pričom. Osim što se ispostavi da je više vezana za priču i likove sa kojima se upoznajemo tokom igre nego što smo mislili, sigurno je da ju je i teško zaboraviti.

video igre
foto: Printscreen YouTube

Morrigan (Dragon Age)

Morrigan tehnički nije glavni lik. U igri je kao jedna opcija za nešto više od samo saputnice kada igrate muškog lika, ali to nije jedino što je čini posebnom. Morrigan je dobra u transformisanju u različite životinje. Osim toga, njena misteriozna priča i ponašanje samo su još jedan dodatan sloj njene jedinstvene ličnosti. Tu je i njena odlučnost i činjenica da ne želi da se pridržava određenih društvenih normi.

video igre
foto: Printscreen YouTube

Bonus video: