"Counter-strike 2" vraća pristup onima koje je slučajno banovao AMD

Valve korporacija upozorila je igrače da ne koriste više ovu opciju

3627 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Trenutno Valve vraća pristup igrici onima koji su slučajno blokirani u igri Counter-Strike 2 zbog korišćenja anti-lag opcije koja je instalirana u posljednjoj verziji grafičkog procesa.

Kompatibilnost Counter-Strikea 2 i anti-lag+ AMDa dodana je u Adrenalin verziji 23.10.1 ranije ovog mjeseca. U suštini, ovo je osmišljeno kako bi se smanjilo čekanje reakcije igračevog kompjutera i izgladilo sinhronizovanje ekrana, otvorajući mogućnosti za preciznije registrovanje ulaznih podataka.

Prema AMDu, ovim se može postići “do 78 odsto brže izvođenje operacija i 54 odsto kraće čekanje tokom igranja.” Međutim, Valve je ustrajan u svojim trvrdnjama da anti-lag+ ne treba paliti dok se igra Counter-Strike 2.

Razlog je to što ova opcija “zaobilazi dll funkcije” zbog čega se pojavljuje “VAC” (Valve Anti-Cheat) greška. Stoga, ova greška obuhvata igrice Valvea kao što su Counter-Strike 2, Dota 2, Team Fortress 2 as well as DayZ, Foxhole, Rust i mnoge druge.

U novoj verziji od 19. oktobra, Counter-Strike 2 je “dodao provjeru tokom pokretanja igrice za nepodudaranje sa AMDom.” Stoga, Valve će vratiti pristup igračima koji su dobili VAC zabranu.

S obzirom na to, da se ne zna tačan broj igrača na koje je uticala zabrana, teško je reći koliko će vremena biti potrebno da im se reaktiviraju nalozi. Međutim, igrači su već dali do znanje koje opcije žele ponovo vidjeti u igricama. Među njima su Arms Race i Danger Zone sa izostavljenim opcijama “cl_righthand, cl_bob, net_graph” i drugi.

Bonus video: