Jugović: Uspjeh je biti 30. u svijetu

E-sportista i reprezentativac Crne Gore Branko Jugović imao je priliku da se oproba u novoj verziji Takkena, na rang-listi se kotirao sjajno i po broju pobjeda, a u konačnom skoru bio 55, te otkriva kako mu se dopada nadogradnja ove video igre koja zvanično izlazi u januaru

8935 pregleda 307 reakcija 0 komentar(a)
Branko Jugović, igrao "Tekken 8" 30 sati bez prestanka, Foto: Privatna arhiva
Branko Jugović, igrao "Tekken 8" 30 sati bez prestanka, Foto: Privatna arhiva

Jedan od najpopularnijih naslova u seriji borilačkih video-igara Tekken uskoro dobija osmi nastavak. Naime, nova dimenzija virtuelne borbe stiže u januaru naredne godine te ga mnogi smatraju najambicioznijim izdanjem serijala do sada. No, prije nego što se i zvanično nova verzija nađe na tržištu, nedavno je napravljen Tekken 8 Closed Beta Test (CBT) u kojem su ljubitelji ovog naslova mogli da uživaju i da ga isprobaju od 20. do 23. oktobra. Ovaj beta test imao je za cilj da igrače uvede u igru, pokaže nove mehanike tokom iste, kao i da se sakupe generalni utisci igrača putem ankete, te je ovo iskustvo bilo ključno za dalje unapređenje ove fenomenalne borilačke video-igre prije njenog konačnog izdanja.

Crnogorski e-sportista i reprezentativac koji je prošle godine u Tekkenu 7 predstavljao Crnu Goru na Evropskom takmičenju u Bakuu i Svjetskom na Baliju Branko Jugović imao je priliku da bude jedan od onih koji će testirati beta verziju Tekkena 8. Tokom test perioda ostvario je fenomenalne rezultate, pa je bio 30. na svjetskoj rang-listi po broju dobijenih mečeva, dok je po rankiranju bio 55.

“Biti 30, odnosno 55. u svijetu u bilo čemu se može smatrati uspjehom. Pogotovo ako uzmemo u obzir da je minimum 200.000 igrača dobilo pristup igri, nakon čega smo imali tabelu koja je uvrstila 10.000 igrača sa najvećim brojem osvojenih poena u online mečevima, kao i najvećim brojem dobijenih online mečeva. Da bi se kotirao visoko na tabeli, igrač je morao kroz ova tri dana da uloži mnogo sati igre i da ima što pozitivniji odnos između dobijenih i izgubljenih mečeva, jer svakim dobijenim mečom dobijate poene, a svaki izgubljeni meč je oduzimao poene. Tako da je samo igrajući bilo nemoguće kotirati se visoko, nego ste morali ostvarivati pozitivan rezultat cijelo vrijeme”, otkriva Vijestima Jugović koji je zbog obaveza počeo da igra online tek u subotu veče.

“Igrao sam 30 sati bez prestanka, da bih nadoknadio skoro dva propuštena dana i pokušao da se kotiram što više na svjetskoj rang-listi”, prisjetio se svog iskustva Jugović zahvaljujući kojem Tekken zajednica u Crnoj Gori iz dana u dan raste.

Tekken 8 igračima nudi visoku grafiku razvijenu za novu generaciju hardvera koja prikazuje svaki trenutak udarca i agresivne super poteze. Najavljen je 2022. godine na PlayStation State of Play događaju i od tada iščekivanje ljubitelja ovog naslova raste.

“Ovo nije prvi put da je Bandai Namco omogućio igračima pristup Tekkenu 8. Closed Network Test je održan u julu. Iako je imao za cilj da popravi serverske probleme igre, igračima je i dalje pružio uvid u ono što dolazi. Kao neko ko je igrao i Closed Beta Test i Closed Network Test, sa zadovoljstvom mogu da izvijestim da se igra samo poboljšala od njene prve probne verzije u julu”, otkriva Jugović kako se njemu dopada nova verzija Tekkena i dodaje:

“Utisci su većinom pozitivni što se tiče cjelokupne Tekken zajednice. Kada su borilačke video igre u pitanju, nemoguće je ugoditi svima, ali mislim da su se skoro svi koji su igrali ovu betu prije svega dobro zabavili. Kada unapređujete igru kao što je Tekken 7, koja je imala izuzetan uspjeh, vrlo je hrabro, pa čak i nezahvalno mijenjati igru koja se već pokazala kao jako dobra. Međutim, mišljenja sam da su Kacuhiro Harada i Bandai Namco zaista unaprijedili Tekken 7 i napravili Tekken 8 dosta zanimljivijim od svih svojih prethodnika. Tekken franšiza je uvijek bila poznata po svojoj grafici, animacijama i zvuku, a Tekken 8 je u ovom smislu bez premca. Staze i karakteri su nikad bolji. Mislim da sam vizuelni aspekat igre ne ostavlja nikog ravnodušnim i zaista je jedna milina za oči. Uz to imamo nove mehanike kao što je Heat sistem, koji otvara igru po dubini”, otkriva Jugović te ističe da se ne smije zanemariti još jedna bitna novina- Fight Lounge.

“To je jedna velika virtuelna hala koja je podijeljena prema regionima gdje su se sastajali svi igrači upravljajući sa svojim avatarom i mogli međusobno da se nalaze, pričaju i odigraju prijateljske mečeve koristeći virtuelne arkadne aparate. Mogli ste otići na Twitch, streaming platformu, vidjeti šta radi i gdje se nalazi neki od poznatih streamera i direktno preko Fight Lounge stupiti sa njim u kontakt. Upravo sam preko jednog poznatog streamera dobio informaciju kako da pristupim svjetskoj rang-listi i da vidim kako se kotiram”, ispričao je Jugović.

Još jedna bitna novina koju donosi Tekken 8, prema njegovim riječima je Ghost sistem.

“Ovaj sistem omogućava da igrate protiv replike igrača koju kontroliše vještačka inteligencija. Ovaj sistem jako dobro skida način i stil borbe igrača, i tako možete u dobroj mjeri da se okušate protiv bilo koga, ne igrajući protiv pravog igrača, nego njegove kopije koju kontroliše AI, ali tek ćemo vidjeti kako će se ovaj sistem dalje razvijati i hoće li imati nekih bitnijih propusta”, napominje Jugović koji je upravo testirajući novu verziju igrao satima bez prestanka. Na pitanje koliko je bilo teško držati koncentraciju sve vrijeme i biti na visini zadatka, odgovara:

“Pa bilo je teško kada me uhvatio prvi san, ali kada sam to prevazišao, nisam više imao poteškoća do zadnje faze. Morao sam da popijem nekoliko energetskih pića više, ali ono što me je najviše motivisalo je kada sam vidio da sam upao u top 500 igrača na rang-listi. Odatle sam krenuo dalje jako motivisan i iz sata u sat pratio kako se penjem na tabeli. Prvo mi je bio cilj da uđem u top 100, nakon toga kreće još teži dio, jer tu je koncentracija i energija već krenula da popušta, ali eto uspio sam da dostignem 30. mjesto prema dobijenim mečevima i 55. mjesto prema ukupnom broju poena putem online mečeva”, zaključuje Jugović.

Bonus video: