Mesi postaje suvlasnik esports organizacije koju je osnovao Serhio Aguero

KRÜ je doveo vjerovatno najpoznatijeg sportistu na svijetu.

4779 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Čuveni fudbaler Leo Mesi se zvanično pridružio Serhiju Agueru i postao član izvršnog odbora argentinske esports organizacije KRÜ Esports.

Serhio Aguero je osnovao KRÜ Esports 2020. godine, koji je od tada oformio mnoge uspješne ekipe, uključujući Rocket League, FIFA, VALORANT i League of Legends. Osnivanje Rocket League i FIFA timova je bio logičan potez, pošto su obije igre bazirane na fudbalu.

Prije ove najave, kružile su glasine da Aguero više neće biti vlasnik organizacije, što je dijelom istina, pošto je sa dolaskom Mesija postao suvlasnik.

Sada kada je Mesi postao dio KRÜ Esportsa, organizacija je preko noći privukla dosta pažnje fanova i novinara. Imajući u vidu Mesijevu reputaciju, mnogi investitori i sponzori će sigurno biti zainteresovani za potencijalnu saradnju sa organizacijom, uključujući one koji su do sada poslovali isključivo sa tradicionalnim sportskim klubovima. Mesijev dolazak u KRÜ mnogi smatraju za svijetlu tačku ove godine, pošto je 2023. u globalu bila prilično loša godina za esport.

Pored toga što je postao član izvršnog odbora, nije nam poznato da li će Mesi učestvovati u promotivnim aktivnostima organizacije.

Izvor: RUR

Bonus video: