Barselona sljedeće godine navodno stupa na Valorant e-sports scenu

Glasine kažu da Barsa sprema Challengers tim koji će se naredne sezone takmičiti u španskoj ligi

3787 pregleda 1 komentar(a)
Foto: FC Barcelona
Foto: FC Barcelona

Tokom ovogodišnje međusezonske pauze, Riot Games je uveo dosta novina i poboljšanja u niže Valorant lige, sa novim Premier sistemom, dinamičnijim rasporedom i pridruženim timovima. Uprkos tome, neke organizacije su nedavno napustile drugorazrednu Challengers ligu, kao što je Shopify Rebellion.

Sinoć su se na socijalnim mrežama pojavile glasine koje kažu da će jedan od najpoznatijih fudbalskih klubova na svijetu, Barselona, sljedeće godine debitovati u španskoj Challengers ligi kao dio svoje nove ”Barça Games” inicijative.

U saradnji sa partnerima Mas Ros Media i FireSPORTS, Barça Games projekat će pružiti inovativnu platformu za video igre, gejmere, esports timove i strimere, ali i TV serije, dokumentarce i filmove. Barça Games bi trebalo da bude lansiran u aprilu.

Kao Barça Esports, Barselona se od 2022. godine takmiči u LVP Superligi u League of Legends. Barselona je takođe posjedovala Rocket League ekipu, ali se sastav raspao 2021. godine. Za Barsu je 2022. godine takođe nastupao jedan od najboljih eFootball igrača na svijetu, Marko ”Roksa” Roksić.

Ove vijesti nam stižu nedjelju dana nakon što je Mesi postao suvlasnik KRÜ Esportsa, organizacije koju je osnovao Serhio Aguero. KRÜ Valorant sastav se trenutno takmiči u VCT Americas ligi.

Izvor: RUR

Bonus video: