IMDb objavio spisak najpopularnijih video-igara za ovu godinu

Na listi su i nastavci nekoliko poznatih franšiza

3210 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nakon što je IMDb objavio najveće glumačke zvijezde, najpopularnije filmove i serije 2023. godine, sastavili su spisak i za videoigre.

Objavili su deset najpopularnijih videoigara koje su objavljene u 2023. godini, prenosi portal index.hr.

Star Wars Jedi: Survivor

Star Wars Jedi: Survivor je akcijsko-avanturistička igra iz 2023. godine koju je razvio

Respawn Entertainment, a objavio Electronic Arts.

Ovo je nastavak igre Star Wars Jedi: Fallen Order (2019).

U Survivoru se nastavlja avantura mladog viteza Jedija Cala Kestisa, prenosi N1.

IMDb ocjena: 9/10

Hogwarts Legacy

Radnja se odvija krajem 1800. godine. Novoupisani učenik na Hogwarts-u otkriva da posjeduje neobičnu sposobnost opažanja i ovladavanja drevnom magijom, postajući ključ stare tajne koja prijeti da rasturi čarobnjački svijet.

IMDb ocjena: 8.7/10

Baldur’s Gate III

Radnja se odvija u fiktivnom svijetu Zaboravljenih kraljevstava. Priča je o zajedništvu, izdaji i mamcu apsolutne moći. Igrač mora da bira – oduprijeti se ili prigrliti korupciju i postati ultimativno zlo.

IMDb ocjena: 9.8/10

Spider-Man 2

Spider-Man, Peter Parker i Miles Morales vraćaju se u novu uzbudljivu avanturu u hvaljenoj Marvelovoj franšizi Spider-Man.

IMDb ocjena: 9.4/10

Starfield

Smješten u 300 godina dalekoj budućnosti, igrač preuzima ulogu prilagodljivog lika koji je član Constellation-a, organizacije svemirskih istraživača.

IMDb ocjena: 7.9/10

Resident Evil 4

Remake igre Resident Evil 4 iz 2005.

IMDb ocjena: 9.4/10

Final Fantasy XVI

Dok bolest poznata kao Propast pustoši zemlju Valisthea i njena kraljevstva upadaju u rat, Clive Rosfield, prvorođeni sin nadvojvode od Rosarije, kreće na mračno, opasno putovanje kako bi se osvetio nakon tragedije.

IMDb ocjena: 8.9/10

Mortal Kombat 1

Borbena igra je nastavak istoimenog serijala, ali igrače uvodi u novu eru legendarne franšize novim sistemom borbe, načinima igre i smrtnim slučajevima.

IMDb ocjena: 8.5/10

Alan Wake II

13 godina nakon što je pisac bestselera horora Alan Wake nestao, niz ritualnih ubistava događa se u gradu Bright Fallsu- u Vašingtonu. Saga Anderson, agent FBI-a, poslata je u Bright Falls da istraži ubistva.

IMDb ocjena: 9.4/10

Diablo IV

Radnja se odvija 50 godina nakon događaja u trećem delu igre. Kultisti su pozvali glavnu protivnicu i kćerku Mephista Lilith. Nakon događaja iz prethodnih igara snage demona i anđela su iscrpljene, što joj je omogućilo da uspostavi moć u Sanctuaryju.

IMDb ocjena: 8.1/10

IMDb je poznati sajt koji sadrži mnoštvo informacija o filmovima, serijama, videoigrama, filmskim glumcima, redateljima, scenaristima, producentima, ali i o televizijskim voditeljima, serijama i emisijama.

Bonus video: