Srbija osvaja bronzanu medalju na Global Esports Games šampionatu u Rijadu

Druga bronza za srpske esportiste ove godine

1549 pregleda 0 komentar(a)
Foto: SESE
Foto: SESE

Posle velikog uspeha srpske CS:GO reprezentacije na svjetskom IeSF prvenstvu u Jašiju ovog septembra, srpska Dota 2 ekipa je osvojila treće mjesto na Global Esports Games šampionatu u Rijadu, savladavši domaćine, Saudijsku Arabiju sa ubjedljivim rezultatom 2:0.

Ako niste upoznati sa ovim turnirom, Global Esports Games je Svjetsko prvenstvo u e-sportu koje po treći put organizuje Globalna Esports Federacija (GEF). Ovo prestižno međunarodno takmičenje je ugostilo 236 najveštijih esportista iz 56 zemalja širom svijeta, koji se trenutno bore za titulu prvaka u četiri e-sports naslova.

Mi ćemo ovom prilikom govoriti o srpskoj Dota 2 reprezentaciji, za koju ove godine nastupaju Kosta “miniorc00” Stankovski, Aleksandar “Alex” Diklić, Mihajlo ”MikSa” Jovanović, Nikola ”LeBron” Popović, Stevan “seyokalash” Đurović i Danilo ”chodex” Popović.

Srbija, Global Esports Games 2023, sese
foto: SESE

Srbija je imala odlično otvaranje na GEG 2023 šampionatu, sa ubjedljivim trijumfom nad reprezentacijom Australije sa rezultatom 2:0. Međutim, njihov polufinalni duel protiv Malezije se pokazao kao mnogo veći izazov. Poslije poraza na prvoj mapi, Srbija je imala veliku šansu u narednoj partiji, ali nije uspjela da je iskoristi. Srpski dotaši su time propustili šansu za plasman u veliko finale, ali su i dalje bili u trci za bronzu.

Meč za treće mjesto protiv domaćina je donekle bila repriza četvrtfinalnog okršaja - Srbija je bila izuzetno ubjedljiva, pokazavši se kao daleko bolja ekipa sa superiornijom strategijom i koordinacijom. Srbija je brzinski stavila tačku na čitav meč sa rezultatom 2:0, osvojivši bronzanu medalju na Global Esports Games šampionatu u Rijadu. Meč nažalost nije bio strimovan.

sese, Srbija, Global Esports Games 2023
foto: SESE

Za srpsku Dota 2 reprezentaciju nastupaju:

  • Kosta “miniorc00” Stankovski
  • Aleksandar “Alex” Diklić
  • Mihajlo ”MikSa” Jovanović
  • Nikola ”LeBron” Popović
  • Stevan “seyokalash” Đurović
  • Danilo ”chodex” Popović

Global Esports Games šampionat 2023 će se održati od 12. do 16. decembra u Rijadu.

Izvor: RUR

Bonus video: