Bošković iz Encea prešao u Falcons

Najbolji crnogorski kanteraš promijenio klub, a stigla i nominacija za najboljeg sportistu koju dodjeljuje COK

25776 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Naš najuspješniji e-sportista Pavle Bošković nakon dvije uspješne sezone u ekipi Ence, sa kojim je stigao i do finala takmičenja BLAST, postao je novi član kanter tima Falcons.

Do sada je svaka promjena kluba u njegovoj karijeri donijela stepenicu više.

“U Ence sam imao jedan lijep period i sigurno sam postigao najveće rezultate u karijeri u ovom periodu koji sam proveo tamo. Lijepo druženje i zaista jedna super organizacija. Sada idemo dalje i iskreno moja očekivanja su da će ovaj novi tim moći da ide i korak dalje. Izlaskom nove verzije igrice Counter Strike 2 tako dolazi i novi tim, pa 2024. godina može donijeti mnogo novih uspjeha. Nadam se osvajanju najvećih svjetskih CS2 turnira u toku naredne godine”, kazao je povodom promjene kluba Bošković.

Inače, ona je prvi e-sportista koji se našao u nominaciji za nagradu Sportista godine Crne Gore, koju tradicionalno dodjeljuje Crnogorski olimpijski komitet.

Bošković je nominovan od strane Saveza elektronskih sportova Crne Gore, a na osnovu brojnih nastupa i vrhunskih rezultata na svjetskim takmičenjima u ovoj godini, iz Saveza smatraju da je dvadesetpetogodišnji Bošković zasluzio ovo prestižno priznanje.

Pojavljivanje Esportista u konkurenciji za nagradu sportiste godine je novina za Crnu Goru, ali i za brojne druge zemlje regiona i svijeta jer je u konkurenciji za ovakvu nagradu u ovoj godini jedino poznat i letonski profesionalni Counter Strike igrač, Helvijs “Broky” Saukants.

“Zahvalio bih se u moje ime i ime Saveza elektronskih sportova Crne Gore Olimpijskom komitetu jer su među prvima u Evropi prepoznali potencijal e-sporta, a sa druge strane zahvalio bih se i Pavlu Boškoviću koji Crnu Goru svuda u svijetu predstavlja na najbolji mogući način i najbolji je njen ambasador”, naglasio je predsjednik SESCG-a Filip Šoć.

Bonus video: