Soniju prava na X-Men igre u narednih 12 godina

Marvel ne može da objavi ili najavi nikakve igre sa ovim junacima na konzolama

2935 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Sony
Foto: Sony

Hakerska grupa Rhysida je prije nekoliko dana uspjela da upadne u bazu podataka Insomniac-a, i iz nje su iznijeli informacije o predstojećoj “Wolverine” igri, kao i privatne informacije o zaposlenima u toj kompaniji. Rhysida je sve ove podatke stavila na prodaju (oko 2 miliona dolara) i dala rok od sedam dana prije nego što iste javno objavi.

Jedna od informacija vezanih za naslov “Wolverine” je to da su Soni i Marvel sklopili dogovor po kojem će Sony praviti ekskluzivne X-Men igre do kraja 2035. godine. Monopol nad intelektualnom svojinom se do sada nije baš dobro pokazao u gejmingu, a vrijeme će pokazati u kom stanju će Soni te 2035. godine ostaviti ovaj Marvel svijet, piše IGN.

Prema ovom ‘’procurjelom’’ dokumentu, u periodu do 31. decembra 2035. godine, Marvel ne može da objavi ili najavi nikakve X-Men igre na konzolama, PC-u, ili striming platformama, ili da koristi X-Men karaktere kao ‘’konkurentsku prednost’’ u video igrama. Dokument takođe je naveo i primjer igranja igre “Wolverine” u Ultimate Allianceu na Xbox-u, što nije dozvoljeno prema uslovima sporazuma.

X-Men karakteri se mogu pojaviti u takozvanim Marvel igrama sa ‘’više porodica’’, tako da ćete na primjer vidjeti “Wolverine” u Avangers igri. Marvel je zadržao prava na određene igre za decu i X-Men igre iz 90-ih. Ali inače, ovo je striktan ekskluzivni ugovor koji je dao Soniju prava na X-Men igre u narednih 12 godina.

Bonus video: