SMITE dobija nastavak u Unreal 5 endžinu

Hi-Rez Studios i Titan Forge Games udružuju se da bi stvorili Smite 2, nasljednika popularne MOBA akcione igre iz trećeg lica, Smite. S obzirom na to da originalna igra ima impresivnih 40 miliona igrača, fanovi s nestrpljenjem očekuju šta će donijeti nastavak

2959 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Hi Rez Studios
Foto: Hi Rez Studios

Smite 2 će imati značajno unapređenje u odnosu na originalnu igru, jer će biti zasnovan na Unreal Engine 5. Kao takav, igrači mogu očekivati bolju grafiku, a developeri su pored toga obećali poboljšanja u igranju, kao što je redizajnirani korisnički interfejs. Igra će takođe biti igriva na različitim platformama, uključujući PlayStation 5, Steam Deck, Windows PC i Xbox Series X.

Jedna od najuzbudljivijih karakteristika Smite 2 je njegova potpuna cross-play podrška, omogućavajući prijateljima da igraju zajedno bez obzira na platformu i održavaju svoj napredak na različitim uređajima.

Važno je napomenuti da će originalna igra ostati dostupna u doglednoj budućnosti. Međutim, neće svi kozmetički dodaci iz Smite biti prenijeti u Smite 2 zbog izazova prenosa materijala starih deset godina. Developeri su izjavili da ne mogu prenijeti svaki skin u Smite 2 jer bi to zahtijevalo procijenjenih 246 godina rada po osobi. Bez obzira na to, očekuje se da će igra ponuditi svježe iskustvo sa novim skinovima i kozmetičkim dodacima za igrače.

Oni koji su nestrpljivi da isprobaju Smite 2 mogu se prijaviti za alfa test igre ovog proljeća na zvaničnom sajtu igre. Kao i originalni Smite, nastavak će biti besplatan za igranje.

Izvor: RUR

Bonus video: