Počinje prvi Global Game Jam

Global Game Jam je najveći događaj stvaranja igara na svijetu koji se odvija širom planete i okupio je desetine hiljada učesnika na 706 fizičkih i virtuelnih lokacija u preko 130 zemalja širom svijeta

1063 pregleda 0 komentar(a)
Plakat za Global Game Jam, Foto: SESCG
Plakat za Global Game Jam, Foto: SESCG

Prvi Global Game Jam u Crnoj Gori počeće danas u 16 časova u konferencijskoj sali hotela “Pharos” u Baru kada će takmičari dobiti zadatu temu koju će iskoristiti da za 48 sati naprave prototip video-igre.

Global Game Jam je najveći događaj stvaranja igara na svijetu koji se odvija širom planete i okupio je desetine hiljada učesnika (jammera) na 706 fizičkih i virtuelnih lokacija u preko 130 zemalja širom svijeta, a ovo će biti prvi put da se jedan takav događaj organizuje i kod nas.

Kako su najavili, ukupno će na događaju biti preko 100 takmičara podijeljenih u 27 ekipa, a upravo isti služi da se Bar što bolje pozicionira kao gejming, esport i IT destinacija. Global Game Jam je open source hackaton što znači da timovi koji učestvuju se ne takmiče, već imaju obavezu da nakon što kreiraju igricu njen kod pošalju kako bi on bio dostupan svima u svijetu, jer je cilj Global Game Jama saradnja i motivisanje ljudi da prave igrice.

Međutim, organizatori događaja Savez elektronskih sportova Crne Gore i TO Bar su odlučili da takav oblik malo izmijene, te će uz pomoć sudija biti odabrani najbolji projekti koji će biti nagrađeni. Nagradni fond iznosi 1000 eura, prvo mjesto 750 i drugo mjesto 250.

Bonus video: