Prezentacija FFVII Rebirth

Rebirth je drugi dio planirane trilogije koja je remake JRPG-a Final Fantasy VII iz 1997. godine, razvijenog od strane Square Enix

1164 pregleda 0 komentar(a)
Final Fantasy VII Rebirth, Foto: Printscreen
Final Fantasy VII Rebirth, Foto: Printscreen

Kompanija Sony planira da organizuje još jednu digitalnu prezentaciju fokusiranu isključivo na Final Fantasy VII Rebirth.

Za utorak 6. februar najavili su prezentaciju pomenutog naslova. Ovo nije prvi put da Sony organizuje State of Play posvećen samo jednoj igri, s obzirom da su već imali slične prezentacije za PlayStation ekskluzive, uključujući Ghost of Tsushima, The Last of Us Part II i Horizon: Forbidden West.

Ovo će vjerovatno biti posljednji detaljan pregled Final Fantasy VII Rebirth prije objavljivanja recenzija i prije njegovog izlaska u javnost 29. februara. Rebirth je drugi dio planirane trilogije koja je remake JRPG-a Final Fantasy VII iz 1997. godine, razvijenog od strane Square Enix.

Radnja je postavljena nakon događaja u Final Fantasy VII Remake, Rebirth prati Clouda i njegove prijatelje dok napuštaju Midgar i upuštaju se u širi svijet. Potvrđeno je da će se u igrici naći lokacije poput Mythril Mine i Kalma.

Bonus video: