„Tekken 8” polako osvaja igrače

Za 30 dana od objavljivanja, ovaj borilački naslov prodat u preko dva miliona kopija

1760 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Jedna od najpopularnijih igrica “Tekken 8” koja je izašla 26. januara za PC (Steam), PlayStation 5 i Xbox Series X/S, već prvog dana je prodala jedan milion kopija, a “Bandai Namcou” su rekli da je nakon 30 dana ta brojka stigla i do dva miliona.

Ovo, kako ističu, iz “Bandai Namcoa” ‘znatno nadmašuje prodaju “Tekken 7” koji se i dalje igra, a trenutno drži rekord po prodaji u serijalu sa preko 11,8 miliona prodatih primjeraka širom svijeta.

Čini se da se “Tekken 8” prodaje sličnim tempom kao rival “Street Fighter 6”, koji je takođe prodao dva miliona primjeraka nakon mjesec. Sa druge strane, “Mortal Kombat 1” je prodat u tri miliona primjeraka za nešto više od mjesec nakon što je pušten u prodaju, ali se ne može pohvaliti velikim brojem igrača u odnosu na rivale iz žanra koji imaju veoma zdrave zajednice igrača.

Iz “Bandai Namcoa” su izjavili i da će se nastaviti podrška za “Tekken 8” ‘’kroz različita ažuriranja sadržaja, esports događaje, muziku i saradnje sa poznatim licencama”.

Prvi primjer toga nam stiže 13. aprila u obliku “Tekken World Tour 2024” turnira koji će biti prvi ovogodišnji “Tekken esports” događaj.

U “Bandai Namcou” je pomenuta i kontroverzna “Tekken 8” prodavnica u igri, sadržaj koji se ne sviđa baš svim igračima.

“Ova prodavnica u igri će obezbijediti ajteme za prilagođavanje kao što su kostimi iz prethodnih igara, skinove za karaktere, skinove za avatare i licencirane ajteme iz naših saradnji, omogućavajući igračima da dodaju novu notu njihovim omiljenim Tekken karakterima”, rekli su iz firme “Bandai Namco”.

“Tekken 8 Year 1 pass” donosi četiri nova DLC karaktera, a prvi od njih će biti Eddy, koji možda izgleda nešto drugačije, ali se njegov stil borbe nije promijenio.

Bonus video: