Najbolji crnogorski e-fudbaler Rade Pavićević za "Vijesti" o daljim kvalifikacijama za SP: Nema lakih protivnika

Pavićević, koji je imao priliku da Crnu Goru predstavlja na nekoliko svjetskih i evropskih takmičenja od kojih su najznačajnije ono u Singapuru i prošle godine u Katovicama, ne krije da se raduje što će Crnu Goru predstavljati u Rijadu

2576 pregleda 22 reakcija 2 komentar(a)
Zadovoljan rezultatima do sada: Rade Pavićević, Foto: Miloš Todorović
Zadovoljan rezultatima do sada: Rade Pavićević, Foto: Miloš Todorović

Trud se isplati, ali i konstantno vježbanje kako na pravom tako i na virtuelnom terenu. Tome svjedoči i trenutno najbolji crnogorski e-fudbaler Rade Pavićević koji je na nedavno održanim kvalifikacijama za IESF-ovo Svjetsko prvenstvo u e-sportu koje će se ove godine održati u Saudijskoj Arabiji osvojio prvo mjesto.

Pavićević je imao priliku da Crnu Goru predstavlja na nekoliko svjetskih i evropskih takmičenja od kojih su najznačajnije ono u Singapuru i prošle godine u Katovicama. Pavićević se okušao u svim modovima, čak i onom 11v11 sa ekipom Budućnosti, no od prelaska PES-a u e-Football, ostao je vjeran izbornom modu- 1v1.

Pripreme za Rijad su u toku, a pored kvalifikacionih turnira za ovo takmičenje Rade će učestvovati i na manjim takmičenjima kako bi se što bolje pripremio za ono što ga čeka krajem godine. O svemu tome Pavićević priča za Vijesti...

Nedavno si pobijedio na turniru koji je bio kvalifikacija za SP u e-Sportu koje će se krajem godine održati u Rijadu. Kakva je bila konkurencija s obzirom na to da se slična ekipa godinama takmiči i učestvuje na raznim turnirima i jesi li imao taktiku za svakog od njih? Koliko je lakše igrati sa protivnikom čiju igru poznaješ i koliko si ti svoju igru na virtuelnom terenu popravio u odnosu na prethodne turnire?

Da, osvojio sam turnir u jakoj konkurenciji, s obzirom na to da su učestvovali svi naši najbolji igrači. Kao što si rekla, godinama igramo i zajedno i jedni protiv drugih, tako da znamo kako ko igra i tu teško da ima nekih iznenađenja. Nezahvalno je pričati o tome je li lakše ili teže jer ima dosta prednosti, a i mana, pošto koliko dobro ja poznajem protivnika, toliko i on dobro poznaje mene. Mislim da sam prilično napredovao, jer sam osvojio i prethodna dva turnira, tako da mogu reći da sam zadovoljan rezultatima do sada.

No, prije nego što odeš na SP moraćeš da prođeš i određene kvalifikacije sa inostranim gejmerima. Kakva je tu konkurencija?

Što se dodatnih kvalifikacija tiče, tek ćemo vidjeti koji je format takmičenja ali sigurno da nema lakih protivnika. Dosta njih i znam sa prethodnih takmičenja, sa dosta njih se i pripremam za turnire, tako da već unaprijed znam da mi neće biti lako.

Prošle godine bio si u Jašiju podrška i trener Bojanu Tataru. Koliko će ti ta iskustva pomoći u pripremama?

Da, imao sam tu meni dragu ulogu trenera Bojanu u Jašiju, oprobao sam se i u tome i mislim da mi je donijelo neko novo iskustvo. Siguran sam da je i to doprinijelo dobrim rezultatima na turnirima.

Posvetio si se igranju moda 1v1, dok su neke tvoje kolege se okušale i u modu 2v2, 3v3... Da li tebi nedostaju ti modovi?

Većina se naših e-fudbalera osim moda 1v1 posvetila i drugim modovima i svi su se odlično snašli i očekujemo dobre rezultate od njih. Što se mene tiče, ja sam uvijek više volio mod 1v1, ali manjak slobodnog vremena za vježbanje ostalih modova, presudilo je da se posvetim samo jednom.

Rade Pavićević
foto: Privatna arhiva

U sklopu Montenegro Future festivala koji će se odigrati narednog mjeseca u Baru biće i takmičenje u e-Footbalu. S obzirom na to da je riječ o regionalnom turniru, učestvuješ li, te koliko će biti značajna priprema za Rijad?

Turnir u Baru na kojem ću naravno učestvovati biće svjetskog ranga i okuplja veliki broj igrača. Po mojim saznanjima osim regionalnih, dolaze i najjače evropske reprezentacije, tako da nas očekujem stvarno spektakularan turnir. To će ujedno biti odlična priprema za Rijad, jer u tako teškoj konkurenciji igrač moze samo da napreduje.

Bez obzira kako prođeš dalje kvalifikacije, svakako putuješ za Rijad, no da li to saznanje smanjuje pritisak na tebe kao igrača?

Naravno da smanjuje pritisak, ali sigurno da neću zbog toga olako shvatiti turnir, naprotiv, dobro ću se pripremiti i dati svoj maksimum, jer smatram da moram opravdati svoje mjesto u Rijadu.

Bonus video: