Intelektualna proza o tjeskobi ličnosti - Vijesti.me
PROMOCIJA ROMANA GORČINA (SLAĐANA) BLAGOJEVIĆA U 20 SATI

Intelektualna proza o tjeskobi ličnosti

O romanu, koji su u okviru edicije "Savremena proza" objavili "Unireks" i "Unireks grup", govoriće prof. dr Dragan Koprivica, književnik i dramaturg Obrad Nenezić i autor, dok će moderator biti prof. Mihailo Perošević

Gorčin (Slađan) Blagojević
Gorčin (Slađan) Blagojević (Foto: Privatna arhiva)

Prvi roman Gorčina (Slađana) Blagojevića "Cerada od sopstvene kože" biće predstavljen večaras u Nikšiću, u sali "Zahumlja" u 20 časova.

O romanu, koji su u okviru edicije "Savremena proza" objavili "Unireks" i "Unireks grup", govoriće prof. dr Dragan Koprivica, književnik i dramaturg Obrad Nenezić i autor, dok će moderator biti prof. Mihailo Perošević.

Za roman, čiju promociju organizuje JU "Zahumlje", Koprivica je kazao da je riječ o „intelektualnoj prozi o tjeskobi ličnosti“, dok prof. Perošević ističe da je „u pitanju ‘iščašen’ moderan roman koji lijepo korespondira sa ’vremenom koje je iskočilo iz zgloba’, strukturno i semantički veoma kompleksan, na nekoliko nivoa komunikacije“.

Blagojević, koji je profesor srpskog jezika i književnosti, dvadesetak godina proveo je u štampi, a njegov roman "Cerada od sopstvene kože" je završen 2016. godine.


Najčitanije iz sekcije Zabava