Ivana Nikolić najbolja u kategoriji do 40 kg! - Vijesti.me
DŽUDO: EVROPSKI KUP ZA KADETE U ZAGREBU

Ivana Nikolić najbolja u kategoriji do 40 kg!

Ona je trijumfovala u kosturu džudistkinja do 40 kilograma, nakon što je poslije dvije efektne pobjede - iponom protiv Holanđanke Rene Mas, a potom identično i u borbi sa Ukrajinkom Anasatsijom Balaban, došla do velikog finala

Ivana Nikolić
Ivana Nikolić (Foto: Džudo savez Crne Gore)

Ivana Nikolić je osvojila  Evropski džudo kup za kadete u Zagrebu! Ona je trijumfovala u kosturu džudistkinja do 40 kilograma, nakon što je poslije dvije efektne pobjede - iponom protiv Holanđanke Rene Mas, a potom identično i u borbi sa Ukrajinkom Anasatsijom Balaban, došla do velikog finala.

A u njemu je kadetkinju Straševine čekala Francuskinja Lea Metro, koja je našoj talentovanoj džudistkinji odolijevala sve do 122 sekunde ekstra-tajma.

Tada je Francuskinja napravila kobnu grešku, dobila treći šido, a Nikolićeva došla do zlata na turniru na kojem je prošle godine izgubila finale i bila srebrna.

Nikolićeva je bila naša jedina takmičarka u Zagrebu, dok njene kolege prvog dana turnira nisu uspjeli da se uključe u borbu za medalje.

Filip Đurđevac (-50 kg) izgubio je drugu borbu, Stefan Prelević i Emil Sinanović (-55) eliminisani su nakon prvih borbi, a do 60 kg je Vasko Kecojević izgubio prvu, a Jahja Nurković drugu borbu.

Vojin Tanjević (-66) poražen je nakon dvije pobjede.