„Invazija boje” u Kotoru

Izložba slika Vladana Ranđelovića biće otvorena danas u Galeriji solidarnosti

2665 pregleda 0 komentar(a)
Jedan od Ranđelovićevih radova, Foto: Privatna arhiva
Jedan od Ranđelovićevih radova, Foto: Privatna arhiva

Izložba slika „Invazija boje“ akademskog umjetnika, slikara i vajara iz Niša, Vladana Ranđelovića, biće otvorena danas u Kotoru, u 20 časova, u Galeriji solidarnosti u Starom gradu. Izložbu će otvoriti Radojka Abramović, istoričarka umjetnosti i članica Umjetničkog savjeta OJU „Muzeji“.

Ranđelović je i ranije izlagao u Kotoru, ali i u Baru.

“Ranđelović teži vizuelnom prikazivanju onog izvan dosega čula i svakodnevnog značenja. Na njegovim radovima, to je ono prikriveno, tajanstveno, izneseno sa neobičnom suptilnošću i umijećem”, kazao je Milun Lutovac jednom prilikom kada je bio kustos Ranđelovićeve izložbe. Rođen je 1975. godine u Nišu. Slikarstvo je diplomirao 1999. godine na Fakultetu likovnih umjetnosti u Prištini u klasi prof. Hilmije Ćatovića, a već 2000. godine postao član Udruženja likovnih umjetnika Srbije. Na prištinskom fakultetu je 2001. godine magistrirao vajarstvo. U zvanje docenta na Fakultetu umjetnosti u Nišu za predmete Crtanje i Slikanje izabran je 2018. godine.

Imao je više od 50 samostalnih izložbi i 150 kolektivnih u zemlji i inostranstvu, učestvovao je na brojnim kolonijama. Dobitnik je nagrade za slikarstvo „Momčilo Mitić“

Bonus video: