Budvanska biblioteka slavi 155 godina

NB Budva danas raspolaže fondom od skoro 100.000 knjiga, pretežno beletristike, ali i značajan broj iz svih oblasti ljudskog znanja i umjetnosti, što je svrstava među najbogatije biblioteke u Crnoj Gori
346 pregleda 0 komentar(a)
Poster, Foto: Privatna arhiva
Poster, Foto: Privatna arhiva

Jubilej od 155 godina trajanja Narodne biblioteke Budve biće obilježen danas, uoči obilježavanja Dana opštine Budva, u 19 časova u holu Akademije znanja prigodnim programom.

Svečanost će otvoriti predsjednik opštine Marko Carević, a uvodnu riječ imaće Mila Baljević, direktorica JU Narodne biblioteke Budve.

Učesnici okruglog stola povodom jubileja biće: dr Miroslav Luketić, mr Božena Jelušić i dr Predrag Zenović, a predviđena je i projekcija filma o Biblioteci autorke Ive Bajković. U muzičkom dijelu programa nastupiće Ženska vokalna grupa “Harmonija”.

“NB Budva danas raspolaže fondom od skoro 100.000 knjiga, pretežno beletristike, ali i značajan broj iz svih oblasti ljudskog znanja i umjetnosti, što je svrstava među najbogatije biblioteke u Crnoj Gori. Biblioteka se može pohvaliti i izuzetno sadržajnim kulturnim programom koji obuhvata književne večeri i razne promocije, književne festivale, izložbe, radionice, izdavačku djelatnost”, navodi se u najavi događaja i dodaje da u sastav Biblioteke ulazi i područno odjeljenje biblioteka „Stefan Mitrov Ljubiša”, u Spomen-domu „Crvena komuna” u Petrovcu.

Bonus video: