Lukačević i Terzić još čekaju na disciplinski - Vijesti.me
PROCEDURA MUP-A U TOKU

Lukačević i Terzić još čekaju na disciplinski

Pokretanje disciplinskog postupka traženo je zbog nestanka dokaza zaplijenjenih kod Veselina Mujovića

Nikola Terzić
Nikola Terzić (Foto: Filip Roganović)

Disciplinski postupak protiv policajaca Sima Lukačevića i Nikole Terzića još nije pokrenut iako je još prije više od deset dana to tražila Unutrašnja kontrola MUP-a.

Pokretanje disciplinskog postupka za Lukačevića i Terzića traženo je zbog nestanka dokaza zaplijenjenih tokom hapšenja Podgoričanina Veselina Mujovića.

U aferi "Dokazi", osim Terzića, po nalogu Specijalnog tužilaštva uhapšen je ranije i šef policijskog odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala Dalibor Medojević.

Ipak, Unutrašnja kontrola utvrdila je da Medojević nema krivice u ovom slučaju.

“Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije je radeći na ovom slučaju konstatovalo da postoji osnovana sumnja da su policijski službenici Simo Lukačević, prilikom preuzimanja privremeno oduzetih predmeta tokom pretresa kuće Veselina Mujovića, i Nikola Terzić, prilikom preuzimanja privremeno oduzeith predmeta od policijskog službenika Lukačevića, počinili teže povrede službene dužnosti shodno Zakonu o državnim službenicima i namještenicima. Nalaz unutrašnje kontrole se temelji na njihovom neizvršavanju ili nesavjesnom i neblagovremenom ili nemarnom vršenju službenih obaveza", kazala je prije desetak dana  savjetnica za medije MUP-a Marina Miketić Nikolić.

Ipak, tri mjeseca ranije iz policije su povodom hapšenja Terzića i Medojevića negodovali.

"Ovim činom Specijalnog državnog tužilaštva i medijskim konstrukcijama izvršen je ne samo atak na lični, porodični i profesionalni integritet policijskih službenika, već i atak na Upravu policije kao jednog od najvažnijih subjekata u sistemu bezbjednosti naše države", pisalo je u saopštenju policije od 28. februara.

Iz policije je ranije, nakon pretresa kuće i stanova koje je koristio Mujović, nestalo 13 pisama Mujovića, dva zahtjeva Višeg državnog tužilaštva i jedan papir na kojem se nalazi ručno ispisan tekst.

Nestali predmeti pronađeni su u gepeku policijskog automobila na službenom parkingu Centra bezbjednosti Podgorica, ali istraga do danas nije dala odgovore na mnoga pitanja - ko ih je i po čijem nalogu uzeo, s kojim ciljem, te ko ih je i gdje više od mjesec skrivao, a potom vratio.


Najčitanije iz sekcije Zabava