Mijanović: Planirao je da je ubije, bio je ljubomoran - Vijesti.me
SUĐENJE BRANKU ĐUROVIĆU

Mijanović: Planirao je da je ubije, bio je ljubomoran

Za razliku od nje, branilac optuženog, advokat Vladan Đuranović tvrdi da se radi o “običnom” a ne “teškom ubistvu”. On je predložio da Đuroviću sud ukine pritvor, jer je teško bolestan

Branko Đurović
Branko Đurović (Foto: Ivan Petrušić)

 Ljubomorni, vanbračni suprug Branko Đurović planirao je  ubistvo nevjenčane supruge Tanje Šekarić.

 To je juče u sudnici saopštila punomoćnica porodice pokojne Šekarić, advokatica Vera Mijanović.

Za razliku od nje, branilac optuženog, advokat Vladan Đuranović tvrdi da se radi o “običnom”  a ne  “teškom ubistvu”. On je predložio da   Đuroviću  sud ukine pritvor, jer je  teško bolestan.

Vijeće sutkinje  Vesne Moštrokol najavilo je da će  19. februara objaviti presudu za ubistvo Šekarićke u Višem sudu u Podgorici.

Đurović je optužen da je 3. jula 2014. godine iz revolvera usmrtio nevjenačnu suprugu, ispalivši u nju pet hitaca iz neposredne blizine.

Tužiteljka  Lepa Medenica, podsjetila je da je Đurović još u istrazi  priznao da je  usmrtio Tanju i da je potom pokušao da se ubije,  popivši  mnogo tableta.

“To što je kasnije na suđenju rekao da nije počinio ubistvo, to je odbrana sračunata na izbjegavanje krivice i suprotna je  dokazima”, kazala je tužiteljka.

Ona je dodala da je sin pokojne  izjavio da su njegova majka i optuženi bili u emotivnoj vezi i da je Branka, nakon moždanog udara, Tanja pazila i čuvala 24 sata.

 “Đurović je na podmukao način izvršio ubistvo, jer je usmrtio sa leđa, ne dajući nikakvu mogućnost da se odbrani”, rekla je tužilac.

Advokat  Đuranović je konstatovao da je stav sudske praske  takav da i ubistvo sa leđa nije dovoljno da se kvalifikuje kao teško ubistvo.

“Za to je neophodno da bude izvršeno sa umišljajem, ali to je nemoguće kada imamo u vidu nalaz komisije ljekara vještaka da je Đurović u vrijeme kada je počinio ubistvo bio bitno smanjeno uračunljiv”, rekao je advokat.


Najčitanije iz sekcije Zabava