Milošu Maroviću određeno zadržavanje do 72 sata - Vijesti.me
SASLUŠAN U PRIVATNOJ BOLNICI

Milošu Maroviću određeno zadržavanje do 72 sata

Sin funcionera DPS-a Svetozara Marovića, jedan je od osumnjičenih za milionsku malverzacviju oko prodaje zemljišta u zaleđu Jaz u kojem je Opština Budva oštećena za 1,4 miliona eura

Milošu Maroviću nakon saslušanja određeno je zadržavanje do 72 sata, koje će umjesto u Centru bezbjednosti Podgorica provesti u sobi privatne bolnice "Codra".

Sina visokog funkcinera DPS-a Svetozara Marovića u toj bolnici danas je nepuna dva sata saslušavala specijalna tužiteljka Lidija Vukčević. 

Odluka o saslušanju u privatnoj bolnici donijeta je na zahtjev Marovićevog branioca, advokata Zdravka Begovića.

Lidija Vukčević Codra
Lidija Vukčević Codra

Begović je "Vijestima" kazao da je Marović hospitalizovan sinoć, nakon što je ušao u Crnu Goru. 

Sin funcionera DPS-a Svetozara Marovića, jedan je od osumnjičenih za milionsku malverzacviju oko prodaje zemljišta u zaleđu Jaz u kojem je Opština Budva oštećena za 1,4 miliona eura.

Njega su svjedoci saradnici označili kao osobu koja je vukla konce u tom nezakonitom poslu, ali i saopštili da je njegov otac Svetozar Marovića organizator svega.

Nalog za njegovo hapšenje izdat je ranije, ali potjernica nije raspisana jer se on liječio u inostranstvu...

Begović je kazao da je tužiteljka Vukčević njegovog klijenta ispitala "na okolnosti krivičnog djela koje su mu naredbom stavljene na teret".

Zdravko Begović
Zdravko Begović

"Htio bih da kažem da pored pravnih postoje i određeni humani ljudski razlozi da neko bude saslušan u zdravstvenoj ustanovi. Budući da je moj branjenik Miloš Marović već skoro dva ipo mejseca na liječenju u Beogradu, on je ipak smatrao da i pored zdravstvenih tegoda treba da dođe i odazove se na poziv tužilaštva", kazao je Begović.

Dodao je da je obavezan da pazi na odredbe o tajnosti postupka i da ne može govoriti o iskazu svog klijenta. 

"On je iznio svoju odbranu i razloge zbog kojih je bio odsutan svo ovo vrijeme", kazao je Begović.


Najčitanije iz sekcije Zabava